האתר המיושן הזה כבר לא יתעדכן. תודה ולהתראות. ראו גם מצעדים שלא עלו לאתר כאן.

רמי קלינשטיין

מתוך פזמונט
(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
שורה 3: שורה 3:
 
|שיר ראשון=1986
 
|שיר ראשון=1986
 
|שיר אחרון=2008
 
|שיר אחרון=2008
|מיקום שיא=1: [[שביל הבריחה]], [[1986]]; [[תפוחים ותמרים]], [[1995]], [[כל מה שתרצי]], [[1997]]
+
|מיקום שיא=1:
|שיא למצעד=7 ([[1986]])
+
**[[שביל הבריחה]], {{1986}}
|תארים=* '''[[זמר השנה]]:''' [[1995]]
+
**[[תפוחים ותמרים]], {{1995}}
 +
**[[כל מה שתרצי]], {{1997}}
 +
|שיא למצעד=7: {{1986}}
 +
|תארים=* '''[[זמר השנה]]:''' {{1995}}
 
}}
 
}}
'''רמי קלינשטיין''' (נולד ב-1962), זמר, פזמונאי, מלחין ומעבד.
+
'''רמי קלינשטיין''', זמר, פזמונאי, מלחין ומעבד.
  
קלינשטיין הוא אחד האמנים המצליחים ביותר בתולדות המצעדים השנתיים, הן כזמר-יוצר והן כמלחין או מעבד לאחרים. קלינשטיין ניצב במקום השביעי ברשימת האמנים עם מספר השירים הרב ביותר בכל הזמנים, ובמקום הרביעי ברשימת המלחינים. הוא אחד [[שירי השנה - מלחינים|האמנים הבודדים]] ששלושה שירים שהלחינו זכו בתואר "[[שיר השנה]]". שניים מהם, "[[תפוחים ותמרים]]" ו"[[כל מה שתרצי]]", שר בעצמו, ואחד, "[[שביל הבריחה]]", הלחין ל[[ריטה]].
+
קלינשטיין הוא אחד האמנים המצליחים ביותר בתולדות המצעדים השנתיים, הן כזמר־יוצר והן כמלחין או מעבד לאחרים. קלינשטיין ניצב במקום השביעי ברשימת האמנים עם מספר השירים הרב ביותר בכל הזמנים, ובמקום הרביעי ברשימת המלחינים. הוא אחד [[שירי השנה - מלחינים|האמנים הבודדים]] ששלושה שירים שהלחינו זכו בתואר "[[שיר השנה]]". שניים מהם, "[[תפוחים ותמרים]]" ו"[[כל מה שתרצי]]", שר בעצמו, ואחד, "[[שביל הבריחה]]", הלחין ל[[ריטה]].
  
 
==במצעדים השנתיים==
 
==במצעדים השנתיים==
שיריו של קלינשטיין זכו להצלחה גדולה כבר מהתחלת הקריירה שלו. במצעד השנתי [[תשמ"ו]] נכללו בסך הכל שבעה שירים שונים שהיה מעורב בהם, מה שהפך אותו ל[[המלחין הבכיר|מלחין הבכיר]], [[המעבד הבכיר]] ו[[האמן הבכיר]] של השנה. ארבעה מהשירים היו מאלבומה הראשון של ריטה, "[[ריטה (אלבום)|ריטה]]", ובהם השיר "[[שביל הבריחה]]" שזכה בתואר "[[שיר השנה]]". ריטה התמודדה עם השיר ב[[קדם אירוויזיון]] 1986, והגיעה למקום הרביעי. שיר נוסף מאלבומה של ריטה שהגיע לעשרת הגדולים באותה שנה היה "[[שיר אהובת הספן]]". באותה שנה הלחין קלינשטיין ל[[ירדנה ארזי]] את השיר "[[שוב בתמונה]]", שהגיע למקום השלישי במצעד השנתי, וכן הפיק את [[דני בסן (אלבום)|אלבום הבכורה]] של [[דני בסן]], שמתוכו הצליח השיר "[[ככלות הקול והתמונה]]". באותה שנה יצא גם סינגל ראשון לקראת אלבום הבכורה של קלינשטיין, "[[את שרה ברדיו]]", שהגיע למקום התשיעי במצעד.
+
שיריו של קלינשטיין זכו להצלחה גדולה כבר מהתחלת הקריירה שלו. במצעד השנתי {{תשמ"ו}} דורגו בסך הכול שבעה שירים שונים שהיה מעורב בהם, מה שהפך אותו ל"[[המלחין הבכיר|מלחין הבכיר]]", "[[המעבד הבכיר]]" ו"[[האמן הבכיר]]" של המצעד. ארבעה מהשירים היו מאלבומה הראשון של ריטה, "[[ריטה (אלבום)|ריטה]]", ובהם השיר "[[שביל הבריחה]]", שזכה בתואר "[[שיר השנה]]" לאותה שנה. ריטה התמודדה עם השיר ב[[קדם אירוויזיון]] של שנת 1986, והגיעה למקום הרביעי. שיר נוסף מאלבומה של ריטה שהגיע לצמרת המצעד היה "[[שיר אהובת הספן]]", שדורג במקום השמיני. באותה שנה הלחין קלינשטיין ל[[ירדנה ארזי]] את השיר "[[שוב בתמונה]]", שדורג במקום השלישי במצעד השנתי, וכן הפיק את [[דני בסן (אלבום)|אלבום הבכורה]] של [[דני בסן]], שמתוכו הצליח השיר "[[ככלות הקול והתמונה]]". באותה שנה יצא גם סינגל ראשון לקראת אלבום הבכורה של קלינשטיין, "[[את שרה ברדיו]]", שדורג במקום התשיעי במצעד.
  
אלבומו הראשון של קלינשטיין, "[[ביום של הפצצה]]", יצא בסוף 1986. ארבעה שירים מתוכו נכנסו למצעד השנתי [[תשמ"ז]], שהמצליח שבהם היה "[[אש]]" שהגיע למקום העשירי. גם השירים "[[שבועה]]", "[[ביום של הפצצה]]" ו"[[הניחי לי]]" זכו להצלחה. בקטגוריית "[[זמר השנה]]" של אותה שנה הגיע קלינשטיין למקום השני. עוד באותו מצעד נכללו לחניו של קלינשטיין לשיריה של ריטה "[[תחת ירח ערבי]]" ו"[[שביל הבריחה]]". בסך הכל נכללו במצעד שישה שירים של קלינשטיין, שהפכו אותו שוב למלחין הבכיר של השנה.
+
אלבומו הראשון של קלינשטיין, "[[ביום של הפצצה]]", יצא בסוף שנת 1986. ארבעה שירים מתוכו דורגו במצעד השנתי {{תשמ"ז}}, שהמצליח שבהם היה "[[אש]]", שדורג במקום העשירי במצעד. גם השירים "[[שבועה]]", שאותו שר עם ריטה, "[[ביום של הפצצה]]" ו"[[הניחי לי]]" מהאלבום זכו להצלחה. בקטגוריית "[[זמר השנה]]" של אותה שנה הגיע קלינשטיין למקום השני. עוד באותו מצעד נכללו לחניו של קלינשטיין לשיריה של ריטה "[[תחת ירח ערבי]]" ו"[[רגע פרטי]]". בסך הכול דורגו במצעד שישה שירים בלחנו של קלינשטיין, שהפכו אותו שוב ל"מלחין הבכיר" של המצעד.
  
ב-1988 יצא אלבומה השני של ריטה, "[[ימי התום (אלבום)|ימי התום]]". שלושה שירים מהאלבום שהלחין או עיבד קלינשטיין הגיעו לעשרת הגדולים של המצעד השנתי [[תשמ"ח]]: "[[אני חיה לי מיום ליום]]" למקום התשיעי, "[[הנסיכה והרוח]]" שהלחין [[יהודה פוליקר]] למקום השישי ו"[[עטוף ברחמים]]" למקום החמישי. פרט להם הכיל האלבום להיטים רבים, שהגיעו גם למצעד השנתי [[תשמ"ט]], ובהם "[[ימי התום]]" ו"[[בוא]]". לסיבוב ההופעות שליווה את האלבום הקליטה ריטה את לחנו של קלינשטיין לשיר "[[מחול מטורף]]", שהגיע למקום העשירי בשנת תשמ"ט. שיר נוסף של קלינשטיין שזכה להצלחה באותה שנה היה "[[גרה בשינקין]]" שהלחין ללהקת [[מנגו]], שהגיע למקום השישי במצעד. גם בשנת תשמ"ט היה קלינשטיין המלחין הבכיר והאמן הבכיר.
+
בשנת 1988 יצא אלבומה השני של ריטה, "[[ימי התום (אלבום)|ימי התום]]". שלושה שירים מהאלבום שהלחין או עיבד קלינשטיין הגיעו לעשרת המקומות הראשונים של המצעד השנתי {{תשמ"ח}}: "[[אני חיה לי מיום ליום]]", שדורג במקום התשיעי במצעד, "[[הנסיכה והרוח]]" שהלחין [[יהודה פוליקר]] ודורג במקום השישי ו"[[עטוף ברחמים]]", שדורג במקום החמישי. פרט להם הכיל האלבום להיטים רבים, שהגיעו גם למצעד השנתי {{תשמ"ט}}, ובהם "[[ימי התום]]" ו"[[בוא]]". לסיבוב ההופעות שליווה את האלבום הקליטה ריטה את לחנו של קלינשטיין לשיר "[[מחול מטורף]]", שדורג במקום העשירי במצעד של שנת תשמ"ט. שיר נוסף של קלינשטיין שזכה להצלחה באותה שנה היה "[[גרה בשינקין]]" שהלחין ללהקת [[מנגו]], אשר דורג במקום השישי במצעד. גם בשנת תשמ"ט היה קלינשטיין "המלחין הבכיר" ו"האמן הבכיר" של המצעד.
  
ב-1990 הלחין קלינשטיין את השיר שאיתו ייצגה ריטה את ישראל ב[[אירוויזיון]], "[[שרה ברחובות]]". השיר הגיע למקום ה-18 בלבד בתחרות, אך למקום השלישי במצעד השנתי [[תש"ן]]. באותה שנה הצליח גם השיר "[[כובע קסמים]]" שהלחין לריטה.
+
בשנת 1990 הלחין קלינשטיין את השיר שאתו ייצגה ריטה את ישראל בתחרות ה[[אירוויזיון]], "[[שרה ברחובות]]". השיר הגיע למקום ה־18 בלבד בתחרות, אך למקום השלישי במצעד השנתי {{תש"ן}}. באותה שנה הצליח גם השיר "[[כובע קסמים]]" שהלחין לריטה.
  
ב-1992 הוציא קלינשטיין את האלבום "[[אהביני]]" בשיתוף להקת [[המועצה]], שמתוכו הצליח השיר "[[קר שם בחוץ]]". שיר נוסף שלו שהצליח באותה שנה היה "[[חיזיון מקומי]]" שהלחין לריטה.
+
בשנת 1992 הוציא קלינשטיין את האלבום "[[אהביני]]" בשיתוף להקת [[המועצה]], שמתוכו הצליח השיר "[[קר שם בחוץ]]". שיר נוסף שלו שהצליח באותה שנה היה "[[חיזיון מקומי]]", שהלחין לריטה.
  
ב-1995 הוציא קלינשטיין אלבום נוסף עם להקת המועצה, "[[תפוחים ותמרים (אלבום)|תפוחים ותמרים]]". שיר הנושא של האלבום, "[[תפוחים ותמרים]]", נבחר כ"[[שיר השנה]]" לשנת [[תשנ"ה]]. גם השיר "[[הבוקר את הולכת]]" מהאלבום זכה להצלחה. באותה שנה זכה קלינשטיין בפעם הראשונה בתואר "[[זמר השנה]]". שיר נוסף שלו שהגיע לאותו מצעד היה "[[שירת הסירנה]]", מתוך הסרט "[[שירת הסירנה (סרט)|שירת הסירנה]]".
+
בשנת 1995 הוציא קלינשטיין אלבום נוסף עם להקת המועצה, "[[תפוחים ותמרים (אלבום)|תפוחים ותמרים]]". שיר הנושא של האלבום, "[[תפוחים ותמרים]]", היה להיט ענק, ונבחר כ"[[שיר השנה]]" לשנת {{תשנ"ה}}. גם השיר "[[הבוקר את הולכת]]" מהאלבום זכה להצלחה. באותה שנה זכה קלינשטיין בפעם הראשונה בתואר "[[זמר השנה]]". שיר נוסף שלו שהגיע לאותו מצעד היה "[[שירת הסירנה]]", ששרה ריטה בסרט "[[שירת הסירנה (סרט)|שירת הסירנה]]".
  
ב-1996 הוציאה ריטה את אלבומה "[[תחנות בזמן]]", שכלל בעיקר הקלטות שונות שלה שלא נכללו באלבומיה עד אז. האלבום כלל גם מספר שירים חדשים, ובהם "[[ארץ מולדת]]" ו"[[עד שתעזוב]]" שהלחין קלינשטיין. השיר "עד שתעזוב" הגיע למקום החמישי במצעד השנתי [[תשנ"ו]].
+
בשנת 1996 הוציאה ריטה את אלבומה "[[תחנות בזמן]]", שכלל בעיקר הקלטות שונות שלה שלא נכללו באלבומיה עד אז. האלבום כלל גם מספר שירים חדשים, ובהם "[[ארץ מולדת]]" ו"[[עד שתעזוב]]" שהלחין קלינשטיין. השיר "עד שתעזוב" דורג במקום החמישי במצעד השנתי {{תשנ"ו}}.
  
ב-1997 זכה שיר של קלינשטיין בפעם השנייה בתוך שלוש שנים בתואר "[[שיר השנה]]", הפעם השיר "[[כל מה שתרצי]]" מתוך אלבומו "[[כל מה שתרצי (אלבום)|כל מה שתרצי]]". היה זה השיר הראשון במצעדים השנתיים שקלינשטיין כתב את מילותיו. שיר נוסף מהאלבום שהצליח במצעדים היה "[[תשארי עוד קצת]]". קלינשטיין היה קרוב בשנה זו לזכייה נוספת בתואר "זמר השנה", אך הגיע למקום השני בקטגוריה.
+
בשנת 1997 זכה שיר של קלינשטיין בפעם השנייה בתוך שלוש שנים בתואר "[[שיר השנה]]", הפעם השיר "[[כל מה שתרצי]]" מתוך אלבומו "[[כל מה שתרצי (אלבום)|כל מה שתרצי]]". קלינשטיין עצמו כתב את מילות השיר. שיר נוסף מהאלבום שהצליח במצעדים היה "[[תשארי עוד קצת]]". קלינשטיין היה קרוב בשנה זו לזכייה נוספת בתואר "זמר השנה", אך הגיע למקום השני בקטגוריה.
  
ב-1998 הקליט קלינשטיין גרסת כיסוי לשיר "[[עניין של זמן]]" שהלחין במקור ל[[גידי גוב]]. באותה שנה השתתף בעיבוד מספר שירים בתוכניתו של גוב "[[לילה גוב]]", שמתוכם הצליחה במצעדים גרסתם של גוב עם ריטה לשיר "[[חייך וחיי]]".
+
בשנת 1998 הקליט קלינשטיין גרסת כיסוי לשיר "[[עניין של זמן]]" שהלחין במקור ל[[גידי גוב]]. באותה שנה השתתף בעיבוד מספר שירים בתכניתו של גוב "[[לילה גוב]]", שמתוכם הצליחה במצעדים גרסתם של גוב וריטה לשיר "[[חייך וחיי]]".
  
ב-1999 יצא אלבומה של ריטה "[[תפתח חלון (אלבום)|תפתח חלון]]". שלושה שירים מהאלבום הגיעו למצעד השנתי [[תשנ"ט]], כולם ללחן של קלינשטיין. להיט האלבום היה "[[תפתח חלון]]", שהגיע למקום השלישי במצעד.
+
בשנת 1999 יצא אלבומה של ריטה "[[תפתח חלון (אלבום)|תפתח חלון]]". שלושה שירים מהאלבום הגיעו למצעד השנתי {{תשנ"ט}}, כולם בלחן של קלינשטיין. להיט האלבום היה "[[תפתח חלון]]", שדורג במקום השלישי במצעד. פרט לו הצליחו מהאלבום גם השירים "[[המכתב הראשון]]" ו"[[או שכן או שלא]]".
  
בשנת 2000 יצא אלבומו של קלינשטיין "[[תגיד את זה (אלבום)|תגיד את זה]]". האלבום זכה לפחות הצלחה מקודמיו, ושיר אחד מתוכו הגיע למצעד השנתי [[תש"ס]], הדואט עם ריטה "[[תגיד את זה]]".
+
בשנת 2000 יצא אלבומו של קלינשטיין "[[תגיד את זה (אלבום)|תגיד את זה]]". האלבום זכה לפחות הצלחה מקודמיו, ושיר אחד מתוכו הגיע למצעד השנתי {{תש"ס}}, הדואט של קלינשטייין וריטה "[[תגיד את זה]]".
  
בשנת 2001 יצא אלבום הופעה משותף לריטה ולקלינשטיין בשם "[[המופע המשותף (ריטה ורמי קלינשטיין)|המופע המשותף]]". שני שירים מהאלבום הגיעו למצעדים השנתיים, "[[ימי התום]]" ו"[[שביל הבריחה]]".
+
בשנת 2001 יצא אלבום הופעה משותף לריטה ולקלינשטיין בשם "[[המופע המשותף (ריטה ורמי קלינשטיין)|המופע המשותף]]". שני שירים מהאלבום הגיעו למצעדים השנתיים: "[[ימי התום]]" ו"[[שביל הבריחה]]".
  
ב-2003 יצא אלבומה של ריטה "[[חמצן]]", שמתוכו הצליח השיר "[[לאלף נמר]]" שהלחין קלינשטיין. למצעד השנתי [[תשס"ג]] הגיע שיר נוסף בלחנו של קלינשטיין, גרסת הכיסוי של [[עברי לידר]] לשירה של ריטה "[[בוא]]", שהגיעה למקום העשירים במצעד.
+
בשנ 2003 יצא אלבומה של ריטה "[[חמצן]]", שמתוכו הצליח השיר "[[לאלף נמר]]" שהלחין קלינשטיין. למצעד השנתי {{תשס"ג}} הגיע שיר נוסף בלחנו של קלינשטיין, גרסת הכיסוי של [[עברי לידר]] לשירה של ריטה "[[בוא]]", שדורגה במקום העשירי במצעד.
  
בשנת 2004 הלחין קלינשטיין את השיר "[[כמו ששיר נוגע]]" למילים של [[יענקל'ה רוטבליט]], כפרס לזוכה הראשון של תוכנית הטלוויזיה "[[כוכב נולד]]". את השיר זכתה לבצע [[נינט טייב]].
+
בסוף שנת 2003 הלחין קלינשטיין את השיר "[[כמו ששיר נוגע]]" למילים של [[יענקל'ה רוטבליט]], כפרס לזוכה הראשון של תכנית הטלוויזיה "[[כוכב נולד]]". את השיר זכתה לבצע [[נינט טייב]].
  
ב-2005 הוציא קלינשטיין את האלבום "[[הרבה פנים]]", שמתוכו הצליח במצעדים השיר "[[משהו טוב]]".
+
בשנ 2005 הוציא קלינשטיין את האלבום "[[הרבה פנים]]", שמתוכו הצליח במצעדים השיר "[[משהו טוב]]".
  
ב-2008 יצא אלבומה של ריטה "[[רמזים]]". שלושה שירים מתוכו הגיע למצעד השנתי [[תשס"ח]], ששניים מהם הלחין קלינשטיין: "[[אחרי שאהב]]" ו"[[היינו גדולים]]".
+
בשנת 2008 יצא אלבומה של ריטה "[[רמזים]]". שלושה שירים מתוכו הגיע למצעד השנתי {{תשס"ח}}, ששניים מהם הלחין קלינשטיין: "[[אחרי שאהב]]" ו"[[היינו גדולים]]".
  
 
==שירים==
 
==שירים==
שורה 481: שורה 484:
 
==תארים וסגנויות==
 
==תארים וסגנויות==
 
* '''[[שיר השנה]]''':
 
* '''[[שיר השנה]]''':
** [[1986]] - [[שביל הבריחה]]
+
** {{1986}} - [[שביל הבריחה]]
** [[1995]] - [[תפוחים ותמרים]]
+
** {{1995}} - [[תפוחים ותמרים]]
** [[1997]] - [[כל מה שתרצי]]
+
** {{1997}} - [[כל מה שתרצי]]
  
 
* '''[[זמר השנה]]'''
 
* '''[[זמר השנה]]'''
** מקום 1: [[1995]]
+
** מקום 1: {{1995}}
** מקום 2: [[1987]], [[1997]]
+
** מקום 2: {{1987}}, {{1997}}
  
 
* '''[[המלחין הבכיר]]''':
 
* '''[[המלחין הבכיר]]''':
** [[1986]], [[1987]], [[1989]]
+
** {{1986}}, {{1987}}, {{1989}}
  
 
* '''[[המעבד הבכיר]]''':
 
* '''[[המעבד הבכיר]]''':
** [[1986]]
+
** {{1986}}
  
 
* '''[[האמן הבכיר]]''':
 
* '''[[האמן הבכיר]]''':
** [[1986]], [[1989]]
+
** {{1986}}, {{1989}}
  
 
==ראו גם==
 
==ראו גם==

גרסה מתאריך 23:31, 28 במאי 2012

במצעדים השנתיים (קול ישראל)

רמי קלינשטיין, זמר, פזמונאי, מלחין ומעבד.

קלינשטיין הוא אחד האמנים המצליחים ביותר בתולדות המצעדים השנתיים, הן כזמר־יוצר והן כמלחין או מעבד לאחרים. קלינשטיין ניצב במקום השביעי ברשימת האמנים עם מספר השירים הרב ביותר בכל הזמנים, ובמקום הרביעי ברשימת המלחינים. הוא אחד האמנים הבודדים ששלושה שירים שהלחינו זכו בתואר "שיר השנה". שניים מהם, "תפוחים ותמרים" ו"כל מה שתרצי", שר בעצמו, ואחד, "שביל הבריחה", הלחין לריטה.

תוכן העניינים

במצעדים השנתיים

שיריו של קלינשטיין זכו להצלחה גדולה כבר מהתחלת הקריירה שלו. במצעד השנתי תשמ"ו (1986) דורגו בסך הכול שבעה שירים שונים שהיה מעורב בהם, מה שהפך אותו ל"מלחין הבכיר", "המעבד הבכיר" ו"האמן הבכיר" של המצעד. ארבעה מהשירים היו מאלבומה הראשון של ריטה, "ריטה", ובהם השיר "שביל הבריחה", שזכה בתואר "שיר השנה" לאותה שנה. ריטה התמודדה עם השיר בקדם אירוויזיון של שנת 1986, והגיעה למקום הרביעי. שיר נוסף מאלבומה של ריטה שהגיע לצמרת המצעד היה "שיר אהובת הספן", שדורג במקום השמיני. באותה שנה הלחין קלינשטיין לירדנה ארזי את השיר "שוב בתמונה", שדורג במקום השלישי במצעד השנתי, וכן הפיק את אלבום הבכורה של דני בסן, שמתוכו הצליח השיר "ככלות הקול והתמונה". באותה שנה יצא גם סינגל ראשון לקראת אלבום הבכורה של קלינשטיין, "את שרה ברדיו", שדורג במקום התשיעי במצעד.

אלבומו הראשון של קלינשטיין, "ביום של הפצצה", יצא בסוף שנת 1986. ארבעה שירים מתוכו דורגו במצעד השנתי תשמ"ז (1987), שהמצליח שבהם היה "אש", שדורג במקום העשירי במצעד. גם השירים "שבועה", שאותו שר עם ריטה, "ביום של הפצצה" ו"הניחי לי" מהאלבום זכו להצלחה. בקטגוריית "זמר השנה" של אותה שנה הגיע קלינשטיין למקום השני. עוד באותו מצעד נכללו לחניו של קלינשטיין לשיריה של ריטה "תחת ירח ערבי" ו"רגע פרטי". בסך הכול דורגו במצעד שישה שירים בלחנו של קלינשטיין, שהפכו אותו שוב ל"מלחין הבכיר" של המצעד.

בשנת 1988 יצא אלבומה השני של ריטה, "ימי התום". שלושה שירים מהאלבום שהלחין או עיבד קלינשטיין הגיעו לעשרת המקומות הראשונים של המצעד השנתי תשמ"ח (1988): "אני חיה לי מיום ליום", שדורג במקום התשיעי במצעד, "הנסיכה והרוח" שהלחין יהודה פוליקר ודורג במקום השישי ו"עטוף ברחמים", שדורג במקום החמישי. פרט להם הכיל האלבום להיטים רבים, שהגיעו גם למצעד השנתי תשמ"ט (1989), ובהם "ימי התום" ו"בוא". לסיבוב ההופעות שליווה את האלבום הקליטה ריטה את לחנו של קלינשטיין לשיר "מחול מטורף", שדורג במקום העשירי במצעד של שנת תשמ"ט. שיר נוסף של קלינשטיין שזכה להצלחה באותה שנה היה "גרה בשינקין" שהלחין ללהקת מנגו, אשר דורג במקום השישי במצעד. גם בשנת תשמ"ט היה קלינשטיין "המלחין הבכיר" ו"האמן הבכיר" של המצעד.

בשנת 1990 הלחין קלינשטיין את השיר שאתו ייצגה ריטה את ישראל בתחרות האירוויזיון, "שרה ברחובות". השיר הגיע למקום ה־18 בלבד בתחרות, אך למקום השלישי במצעד השנתי תש"ן (1990). באותה שנה הצליח גם השיר "כובע קסמים" שהלחין לריטה.

בשנת 1992 הוציא קלינשטיין את האלבום "אהביני" בשיתוף להקת המועצה, שמתוכו הצליח השיר "קר שם בחוץ". שיר נוסף שלו שהצליח באותה שנה היה "חיזיון מקומי", שהלחין לריטה.

בשנת 1995 הוציא קלינשטיין אלבום נוסף עם להקת המועצה, "תפוחים ותמרים". שיר הנושא של האלבום, "תפוחים ותמרים", היה להיט ענק, ונבחר כ"שיר השנה" לשנת תשנ"ה (1995). גם השיר "הבוקר את הולכת" מהאלבום זכה להצלחה. באותה שנה זכה קלינשטיין בפעם הראשונה בתואר "זמר השנה". שיר נוסף שלו שהגיע לאותו מצעד היה "שירת הסירנה", ששרה ריטה בסרט "שירת הסירנה".

בשנת 1996 הוציאה ריטה את אלבומה "תחנות בזמן", שכלל בעיקר הקלטות שונות שלה שלא נכללו באלבומיה עד אז. האלבום כלל גם מספר שירים חדשים, ובהם "ארץ מולדת" ו"עד שתעזוב" שהלחין קלינשטיין. השיר "עד שתעזוב" דורג במקום החמישי במצעד השנתי תשנ"ו (1996).

בשנת 1997 זכה שיר של קלינשטיין בפעם השנייה בתוך שלוש שנים בתואר "שיר השנה", הפעם השיר "כל מה שתרצי" מתוך אלבומו "כל מה שתרצי". קלינשטיין עצמו כתב את מילות השיר. שיר נוסף מהאלבום שהצליח במצעדים היה "תשארי עוד קצת". קלינשטיין היה קרוב בשנה זו לזכייה נוספת בתואר "זמר השנה", אך הגיע למקום השני בקטגוריה.

בשנת 1998 הקליט קלינשטיין גרסת כיסוי לשיר "עניין של זמן" שהלחין במקור לגידי גוב. באותה שנה השתתף בעיבוד מספר שירים בתכניתו של גוב "לילה גוב", שמתוכם הצליחה במצעדים גרסתם של גוב וריטה לשיר "חייך וחיי".

בשנת 1999 יצא אלבומה של ריטה "תפתח חלון". שלושה שירים מהאלבום הגיעו למצעד השנתי תשנ"ט (1999), כולם בלחן של קלינשטיין. להיט האלבום היה "תפתח חלון", שדורג במקום השלישי במצעד. פרט לו הצליחו מהאלבום גם השירים "המכתב הראשון" ו"או שכן או שלא".

בשנת 2000 יצא אלבומו של קלינשטיין "תגיד את זה". האלבום זכה לפחות הצלחה מקודמיו, ושיר אחד מתוכו הגיע למצעד השנתי תש"ס (2000), הדואט של קלינשטייין וריטה "תגיד את זה".

בשנת 2001 יצא אלבום הופעה משותף לריטה ולקלינשטיין בשם "המופע המשותף". שני שירים מהאלבום הגיעו למצעדים השנתיים: "ימי התום" ו"שביל הבריחה".

בשנ 2003 יצא אלבומה של ריטה "חמצן", שמתוכו הצליח השיר "לאלף נמר" שהלחין קלינשטיין. למצעד השנתי תשס"ג (2003) הגיע שיר נוסף בלחנו של קלינשטיין, גרסת הכיסוי של עברי לידר לשירה של ריטה "בוא", שדורגה במקום העשירי במצעד.

בסוף שנת 2003 הלחין קלינשטיין את השיר "כמו ששיר נוגע" למילים של יענקל'ה רוטבליט, כפרס לזוכה הראשון של תכנית הטלוויזיה "כוכב נולד". את השיר זכתה לבצע נינט טייב.

בשנ 2005 הוציא קלינשטיין את האלבום "הרבה פנים", שמתוכו הצליח במצעדים השיר "משהו טוב".

בשנת 2008 יצא אלבומה של ריטה "רמזים". שלושה שירים מתוכו הגיע למצעד השנתי תשס"ח (2008), ששניים מהם הלחין קלינשטיין: "אחרי שאהב" ו"היינו גדולים".

שירים

שנה מקום שיר ביצוע קרדיט
תשמ"ו (1986) 22 ככלות הקול והתמונה דני בסן מעבד
תשמ"ו (1986) 16 בגידה ריטה מלחין, מעבד
תשמ"ו (1986) 11 עבד של הזמן ריטה מלחין, מעבד
תשמ"ו (1986) 9 את שרה ברדיו רמי קלינשטיין זמר, מלחין, מעבד
תשמ"ו (1986) 8 שיר אהובת הספן ריטה מלחין, מעבד
תשמ"ו (1986) 3 שוב בתמונה ירדנה ארזי מלחין
תשמ"ו (1986) 1 שביל הבריחה ריטה מלחין, מעבד
תשמ"ז (1987) 37 הניחי לי רמי קלינשטיין זמר, מלחין, מעבד
תשמ"ז (1987) 29 תחת ירח ערבי ריטה מלחין, מעבד
תשמ"ז (1987) 24 ביום של הפצצה רמי קלינשטיין זמר, מלחין, מעבד
תשמ"ז (1987) 16 רגע פרטי ריטה מלחין, מעבד
תשמ"ז (1987) 12 שבועה ריטה ורמי קלינשטיין זמר, מלחין, מעבד
תשמ"ז (1987) 10 אש רמי קלינשטיין זמר, מלחין, מעבד
תשמ"ח (1988) 12 ימי התום ריטה מלחין, מעבד
תשמ"ח (1988) 9 אני חיה לי מיום ליום ריטה מלחין, מעבד
תשמ"ח (1988) 6 הנסיכה והרוח ריטה מעבד
תשמ"ח (1988) 5 עטוף ברחמים ריטה מלחין, מעבד
תשמ"ט (1989) 34 חברה ריטה מלחין, מעבד
תשמ"ט (1989) 30 כמו בתמונה ריטה מלחין, מעבד
תשמ"ט (1989) 12 בוא ריטה מלחין, מעבד
תשמ"ט (1989) 10 מחול מטורף ריטה מלחין, מעבד
תשמ"ט (1989) 6 גרה בשינקין מנגו מלחין
תש"ן (1990) 28 כובע קסמים ריטה מלחין, מעבד
תש"ן (1990) 3 שרה ברחובות ריטה מלחין, מעבד
תשנ"ב (1992) 34 חיזיון מקומי ריטה מלחין, מעבד
תשנ"ב (1992) 30 קר שם בחוץ קלינשטיין והמועצה זמר, מלחין, מעבד
תשנ"ה (1995) 30 שירת הסירנה ריטה מלחין, מעבד
תשנ"ה (1995) 15 הבוקר את הולכת קלינשטיין והמועצה זמר, פזמונאי, מלחין, מעבד
תשנ"ה (1995) 1 תפוחים ותמרים קלינשטיין והמועצה זמר, מלחין, מעבד
תשנ"ו (1996) 13 ארץ מולדת ריטה מלחין, מעבד
תשנ"ו (1996) 5 עד שתעזוב ריטה מלחין, מעבד
תשנ"ז (1997) 27 תשארי עוד קצת רמי קלינשטיין זמר, מלחין, מעבד
תשנ"ז (1997) 1 כל מה שתרצי רמי קלינשטיין זמר, פזמונאי, מלחין, מעבד
תשנ"ח (1998) 24 עניין של זמן רמי קלינשטיין זמר, מלחין, מעבד
תשנ"ח (1998) 20 חייך וחיי ריטה וגידי גוב מעבד
תשנ"ט (1999) 32 המכתב הראשון ריטה מלחין
תשנ"ט (1999) 27 או שכן או שלא ריטה מלחין
תשנ"ט (1999) 3 תפתח חלון ריטה מלחין
תש"ס (2000) 19 תגיד את זה ריטה ורמי קלינשטיין זמר, פזמונאי, מלחין, מעבד
תשס"א (2001) 12 ימי התום ריטה ורמי קלינשטיין זמר, מלחין, מעבד
תשס"ב (2002) 27 שביל הבריחה ריטה ורמי קלינשטיין זמר, מלחין, מעבד
תשס"ג (2003) 11 לאלף נמר ריטה מלחין, מעבד
תשס"ג (2003) 10 בוא עברי לידר מלחין
תשס"ד (2004) 30 כמו ששיר נוגע נינט טייב מלחין, מעבד
תשס"ה (2005) 36 משהו טוב רמי קלינשטיין זמר, מלחין, מעבד
תשס"ח (2008) 33 היינו גדולים ריטה מלחין
תשס"ח (2008) 19 אחרי שאהב ריטה מלחין

אלבומים

תארים וסגנויות

ראו גם

קישורים חיצוניים

כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
שכנים טובים ברשת
תיבת כלים