מתכנתי אתרים? מחפשים עבודה?
אנחנו מחפשים מתכנתים שישלימו את העבודה על אתר פזמונט המחודש (האתר הזה כבר לא יתעדכן).
המעוניינים מוזמנים לפנות אלינו: morshem@gmail.com
בינתיים אתם מוזמנים ליהנות כאן ממצעדים שעוד לא עלו לאתר הזה.
אירוויזיון
האירוויזיון היא תחרות שירים שנתית, שמארגן איגוד השידור האירופי.
ישראל השתתפה בתחרות בפעם הראשונה בשנת 1973, ומאז השתתפה בה באופן קבוע כמעט בכל שנה.
השירים שייצגו את ישראל
הצלחת שירי האירוויזיון במצעדי הפזמונים
ב־12 השנים הראשונות שבהן השתתפה ישראל בתחרות, זכו השירים שייצגו את המדינה להצלחה גדולה במצעדי הפזמונים השנתיים. אף שיר שייצג את ישראל לא הגיע למקום נמוך יותר מהמקום החמישי במצעד השנתי (מקום שאליו הגיע השיר "הלילה" של הכל עובר חביבי בשנת תשמ"א (1981)), ושני שירים אף זכו בתואר "שיר השנה": "נתתי לה חיי" בשנת תשל"ד (1974) ו"הללויה" בשנת תשל"ט (1979).
המפנה החל בשנת תשמ"ו (1986), כאשר השיר שייצג את ישראל בתחרות, "יבוא יום", דורג רק במקום ה־32 במצעד השנתי. מעניין לציין כי שלושה שירים מתחרות הקדם אירוויזיון של אותה שנה דורגו במצעד השנתי במקומות גבוהים יותר מ"יבוא יום", ובהם "שביל הבריחה" של ריטה, שאף נבחר כ"שיר השנה". בשתי השנים הבאות זכו שירי האירוויזיון להצלחה במצעדים השנתיים, אך בשנת תשמ"ט (1989) שוב דורג השיר המייצג במקום נמוך במצעד, כאשר "דרך המלך" של גילי וגלית דורג במקום ה־20. גם בשנה זו זכה שיר מהקדם להצלחה רבה יותר מהשיר הנבחר, ושירה של ענת עצמון "בחלום" דורג במקום השלישי במצעד.
לאחר שנתיים רצופות שבהן השיר המייצג את ישראל דורג במקום השלישי במצעד השנתי, באה שנת תשנ"ב (1992), ושירה של דפנה דקל "זה רק ספורט" דורג במקום ה־17 בלבד במצעד (וזאת על אף הצלחה באירוויזיון עצמו). גם פה דורג שיר שלא זכה בקדם אירוויזיון במקום גבוה יותר במצעד השנתי, הפעם השיר "זודיאק" של ירון חדד. שנת 1993 הייתה הראשונה שבה השיר שייצג את ישראל בתחרות לא הגיע למצעד השנתי. היה זה השיר "שירו" של שרהל'ה שרון. שני שירים שלא זכו בקדם אירוויזיון של אותה שנה כן מצאו דרכם אל המצעד השנתי באותה שנה.
בשנים שלאחר מכן ידעו שירי האירוויזיון של ישראל הצלחות לצד כישלונות במצעדים השנתיים. השירים "אמן", "דיווה", "יום הולדת" ו"נדליק ביחד נר" דורגו בצמרת המצעדים, אך לעומתם השירים "שלום עולם", "שמייח" ו"אין דבר" כלל לא הגיעו למצעד. בשנים 2003 ו־2004 הגיעו השירים שייצגו את ישראל למצעדים השנתיים, אם כי לא למקומות גבוהים במיוחד.
בשנת תשס"ה (2005) הגיע השיר "השקט שנשאר" של שירי מימון למקום הרביעי באירוויזיון, ונבחר כ"שיר השנה" לשנת תשס"ה (2005). הפעם הבאה שהשיר שייצג את ישראל בכלל הגיע למצעדים השנתיים הייתה רק כעבור חמש שנים, אז הצליח שירו של הראל סקעת "מילים". בשנים 2006 עד 2009 השירים שייצגו את ישראל לא הגיעו למצעדים השנתיים, ורובם אף לא זכו להצלחה בולטת באירוויזיון.
גם בשנים שלאחר מכן לא זכו שירי האירוויזיון להצלחות בולטות במצעדי הפזמונים, למעט השיר "Time" של איזבו שדורג במקום נמוך במצעד השנתי תשע"ב (2012). התמונה השתנה בשנת תשע"ה (2015), עת שירו של נדב גדג' "Golden Boy" זכה בתואר "שיר השנה".
מעניין לציין כי שניים מהשירים הישראלים שזכו באירוויזיון, "אבניבי" בשנת תשל"ח (1978) ו"דיווה" בשנת תשנ"ח (1998), לא הצליחו לזכות בתואר "שיר השנה" במצעד של שנתם, ושניהם דורגו במקום השני במצעד השנתי.
קישורים חיצוניים
- אירוויזיון בוויקיפדיה העברית