מתכנתי אתרים? מחפשים עבודה?
אנחנו מחפשים מתכנתים שישלימו את העבודה על אתר פזמונט המחודש (האתר הזה כבר לא יתעדכן).
המעוניינים מוזמנים לפנות אלינו: morshem@gmail.com
בינתיים אתם מוזמנים ליהנות כאן ממצעדים שעוד לא עלו לאתר הזה.
גידי גוב
במצעדים השנתיים (קול ישראל) |
|
גידי גוב, זמר, פזמונאי, מעבד וחבר ההרכבים להקת הנח"ל, כוורת, הלהקה, גזוז, הכבש השישה עשר ודודה.
גוב הוא אחד מהאמנים המצליחים ביותר במצעדים השנתיים, גם כזמר, אך בעיקר מהשתתפותו בלהקות שונות.
תוכן העניינים |
במצעדים השנתיים (הגל הקל, רשת ג')
גוב התחיל את דרכו בלהקת הנח"ל, ובשנת 1969 השתתף בתכניתה "בהיאחזות הנח"ל בסיני". להיט התכנית היה "שיר לשלום", שהגיע למקום החמישי במצעד השנתי תש"ל (1970). בשנת 1971 עלתה תכנית הלהקה "הפלנח"ניק", שמתוכה הצליח השיר "בלדה ליצחק שדה".
בשנת 1973 השתתף גוב בפסטיבל הזמר והפזמון, שבו שר יחד עם בנות חוה ועם אף אוזן גרון את השיר "יעלה ויבוא".
ביחד עם חבריו ללהקת הנח"ל היה גוב ממקימי להקת כוורת. הלהקה זכתה להצלחה גדולה במצעדים השנתיים, נבחרה ארבע פעמים רצופות כ"להקת השנה", ושלושה שירים שלה זכו בתואר "שיר השנה": "המגפיים של ברוך", "נתתי לה חיי" ו"גוליית". באלבומה השלישי והאחרון של הלהקה, "צפוף באוזן", השתתף גוב בעיבודים יחד עם חברי הלהקה.
בשנת 1979 הוציא גוב אלבום סולו ראשון, "תקליט ראשון". מתוכו הצליח במצעדים השיר "בואי נישאר". עוד באותה שנה הצטרף ללהקת גזוז של חברו ללהקת כוורת דני סנדרסון. הלהקה נבחרה כ"להקת השנה" לשנת תשל"ט (1979), ושיריה שהגיעו למצעדים השנתיים היו "תשע בכיכר", ו"לכבוד הקיץ" מאלבומה הראשון ו"אה או" מאלבומה השני. שיר נוסף בהשתתפותו של גוב במצעד השנתי תשל"ט היה השיר "גן סגור", מתוך המופע והאלבום הכבש השישה עשר. השיר הגיע למקום השביעי במצעד.
בשנת 1981 הקימו גוב ודני סנדרסון את להקתם האחרונה המשותפת, דודה. הלהקה לא זכתה להצלחה כמו של כוורת או גזוז, ושיר אחד שלה הגיע למצעדים השנתיים, "אלף כבאים", שבו השתתף גוב בכתיבת המילים.
בשנת 1983 הוציא גוב את אלבומו השני, "40:06", שמתוכו הצליח השיר "טוב שבאת". בשנת 1984 השתתף באיחוד להקת כוורת, שלכבודו נכתב השיר "מאיר ואלון". בשנת 1985 השתתף בשיר הצדקה "עם אחד שיר אחד".
בשנת 1987 הוציא גוב את האלבום המצליח "דרך ארץ". להיט האלבום היה "שלל שרב", שהגיע למקום השני במצעד השנתי תשמ"ז (1987). זהו שיר הסולו המצליח ביותר של גוב במצעדים השנתיים. שני שירים נוספים מהאלבום שזכו להצלחה במצעדים היו "כמעט סתיו" ו"לוליטה". בעקבות האלבום הגיע גוב למקום השלישי בקטגוריית "זמר השנה" לשנת תשמ"ז.
בשנת 1991 הוציא גוב את אחד מאלבומיו המצליחים ביותר, "אין עוד יום". שלושה שירים מהאלבום הגיעו למצעד השנתי תשנ"א (1991), שניים מהם לעשרת המקומות הראשונים: "אני שוב מתאהב", שהגיע למקום העשירי, ו"למה ליבך כמו קרח", שהגיע למקום השישי. שיר נוסף מהאלבום שזכה להצלחה היה "נאחז באוויר". בעקבות האלבום נבחר גוב בפעם הראשונה והיחידה עד כה כ"זמר השנה".
"אין עוד יום" היה אלבום האולפן היחיד שהוציא גוב בשנות התשעים, ובהתאם, הצטמצמה מאז נוכחותו במצעדים השנתיים. בהמשך העשור הנחה את תכנית הטלוויזיה "לילה גוב", שבה נהג לבצע שירים עם זמרים שאירח. אחד מהם היה הדואט עם ריטה "חייך וחיי", שהגיע למצעד השנתי תשנ"ח (1998).
בשנת 2005 הוציא גוב אלבום אולפן מקורי ראשון אחרי 14 שנים, "בקצה ההר". השיר המצליח ביותר מתוכו היה "מי תרצי". בסוף אותה שנה הקליט במסגרת תכנית הטלוויזיה "מפגשיר" את הדואט עם רונה קינן "הריקוד המוזר של הלב".
שירים
תארים וסגנויות
- זמר השנה:
- מקום 1: תשנ"א (1991)
- מקום 3: תשמ"ז (1987)
במצעדים השבועיים (הגל הקל, רשת ג')
מבולבלים? ראו הסברים לטבלה.
אלבומים
- תקליט ראשון – 1978
- 40:06 – 1983
- דרך ארץ – 1987
- אין עוד יום – 1991
- שירים מלילה גוב: האוסף השני – 1997
- בקצה ההר – 2005