האתר המיושן הזה כבר לא יתעדכן. תודה ולהתראות. ראו גם מצעדים שלא עלו לאתר כאן.

עפרה חזה

מתוך פזמונט
(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
שורה 3: שורה 3:
 
|שיר ראשון=1979
 
|שיר ראשון=1979
 
|שיר אחרון=2007
 
|שיר אחרון=2007
|מיקום שיא=1: [[חי]], [[1983]]
+
|מיקום שיא=1: [[חי]], {{1983}}
|שיא למצעד=4 ([[1987]])
+
|שיא למצעד=4: {{1987}}
|תארים=* '''[[זמרת השנה]]:''' [[1980]], [[1981]], [[1982]], [[1983]]
+
|תארים=* '''[[זמרת השנה]]:'''
 +
**{{1980}}
 +
**{{1981}}
 +
**{{1982}}
 +
**{{1983}}
 
}}
 
}}
'''עפרה חזה''' (19 בנובמבר 1957 - 23 בפברואר 2000), זמרת, פזמונאית ומלחינה.
+
'''עפרה חזה''', זמרת, פזמונאית ומלחינה.
  
חזה הייתה הזמרת המצליחה ביותר במצעדים השנתיים בתחילת שנות השמונים. בין השנים [[תש"ם]] ל[[תשמ"ג]] זכתה ארבע פעמים ברציפות בתואר "[[זמרת השנה]]", ופעם אחת גם בתואר "[[שיר השנה]]".
+
חזה הייתה הזמרת המצליחה ביותר במצעדים השנתיים בתחילת שנות השמונים של המאה העשרים. בין השנים {{תש"ם}} ל{{תשמ"ג}} זכתה ארבע פעמים ברציפות בתואר "[[זמרת השנה]]", ופעם אחת גם בתואר "[[שיר השנה]]".
  
 
==במצעדים השנתיים==
 
==במצעדים השנתיים==
להצלחתה הנרחבת הראשונה זכתה חזה ב-1979, עם השתתפותה בסרט "[[שלאגר]]". חזה שרה בסרט את השיר "[[שיר הפריכה]]", שזכה להצלחה גדולה, והגיע למקום השמיני במצעד השנתי [[תשל"ט]]. חזה עצמה הגיעה למקום החמישי בקטגוריית "זמרת השנה".
+
להצלחתה הנרחבת הראשונה זכתה חזה בשנת 1979, עם השתתפותה בסרט "[[שלאגר]]". חזה שרה בסרט את השיר "[[שיר הפריכה]]", שזכה להצלחה גדולה, ודורג במקום השמיני במצעד השנתי {{תשל"ט}}. חזה עצמה הגיעה באותה שנה למקום החמישי בקטגוריית "זמרת השנה".
  
ב-1980 יצא אלבומה של חזה "[[על אהבות שלנו]]", שמתוכו הצליחו השירים "[[כמו ציפור]]" ו"[[שיר אהבה לחייל]]". באותה שנה נבחרה בפעם הראשונה כ"זמרת השנה".
+
בשנת 1980 יצא אלבומה של חזה "[[על אהבות שלנו]]", שמתוכו הצליחו השירים "[[כמו ציפור]]" ו"[[שיר אהבה לחייל]]". באותה שנה זכתה בפעם הראשונה בתואר "זמרת השנה".
  
ב-1981 הוציאה חזה את האלבום "[[בוא נדבר]]", שהביא לזכייה שנייה שלה בתואר "זמרת השנה". מהאלבום הצליחו השירים "[[סימנים של אוהבים]]" ו"[[תפילה]]".
+
בשנת 1981 הוציאה חזה את האלבום "[[בוא נדבר]]", שהביא לזכייתה השנייה ברציפות בתואר "זמרת השנה". מהאלבום הצליחו השירים "[[סימנים של אוהבים]]" ו"[[תפילה]]", שדורג במקום השביעי במצעד השנתי {{תשמ"א}}.
  
אלבומה הבא של חזה, "[[פיתויים]]", יצא ב-1982, והיה אלבומה הראשון שמתוכו הגיעו שלושה שירים למצעד השנתי. המצליח בהם היה "[[מכתב אהבה]]" שהגיע למקום השביעי בשנת [[תשמ"ב]], ופרט לו הצליחו גם "[[כל יום מתחילה שנה]]" והשיר "[[מלכת הקסמים]]", שאיתו זכתה ב[[שירוויזיון]]. בשנה זו זכתה חזה בפעם השלישית בתואר "זמרת השנה".
+
אלבומה הבא של חזה, "[[פיתויים]]", יצא בשנת 1982, והיה אלבומה הראשון שמתוכו הגיעו שלושה שירים למצעד השנתי. המצליח בהם היה "[[מכתב אהבה]]", שדורג במקום השביעי במצעד השנתי {{תשמ"ב}}. פרט לו הצליחו מהאלבום גם שהירים "[[כל יום מתחילה שנה]]" ו"[[מלכת הקסמים]]", שאתו זכתה בתחרות ה[[שירוויזיון]] באותה שנה. בשנה זו זכתה חזה בפעם השלישית בתואר "זמרת השנה".
  
להצחלה גדולה לא פחות זכה אלבומה הבא, "[[חי (אלבום)|חי]]", שיצא ב-1983. עם שיר הנושא של האלבום, "[[חי]]", זכתה חזה ב[[קדם אירוויזיון]], וייצגה את ישראל ב[[אירוויזיון]], שם הגיע השיר למקום השני. השיר זכה להצלחה גדולה במצעדים, ונבחר כ"שיר השנה" לשנת [[תשמ"ג]]. פרט לו הצליחו במצעדים גם השירים "[[סוף קיץ]]" ו"[[גבריאל]]". בשנה זו זכתה חזה בפעם הרביעית ברציפות בתואר "זמרת השנה", והייתה גם [[המבצע הבכיר|המבצעת הבכירה]] של השנה.
+
להצחלה גדולה לא פחות זכה אלבומה הבא, "[[חי (אלבום)|חי]]", שיצא בשנת 1983. עם שיר הנושא של האלבום, "[[חי]]", זכתה חזה בתחרות ה[[קדם אירוויזיון]] של אותה שנה, וייצגה את ישראל בתחרות ה[[אירוויזיון]], שם הגיע השיר למקום השני. השיר זכה להצלחה גדולה במצעדים, ונבחר כ"שיר השנה" לשנת {{תשמ"ג}}. פרט לו הצליחו מהאלבום גם השירים "[[סוף קיץ]]" ו"[[גבריאל]]". בשנה זו זכתה חזה בפעם הרביעית ברציפות בתואר "זמרת השנה", והייתה גם "[[המבצע הבכיר|המבצעת הבכירה]]" של המצעד.
  
ב-1984 יצא אלבומה של חזה "[[בית חם]]", שמתוכו הצליחו השירים "[[יד ביד]]" ו"[[אתך הלילה]]". חזה הייתה קרובה בשנה זו לזכייה נוספת בתואר "זמרת השנה", אך הפסידה אותו ליריבתה באותן שנים (לפחות על פי כלי התקשורת) [[ירדנה ארזי]].
+
בשנת 1984 יצא אלבומה של חזה "[[בית חם]]", שמתוכו הצליחו השירים "[[יד ביד]]" ו"[[אתך הלילה]]". חזה הייתה קרובה בשנה זו לזכייה נוספת בתואר "זמרת השנה", אך הגיעה למקום השני בקטגוריה.
  
גם בשנת [[תשמ"ה]] הגיעה חזה למקום השני בקטגוריית "זמרת השנה", הפעם בעקבות אלבומה "[[אדמה (אלבום)|אדמה]]", שמתוכו הצליחו השירים "[[אדמה]]", "[[גורל אחד]]" ו"[[מישהו הולך תמיד אתי]]".
+
גם בשנת {{תשמ"ה}} הגיעה חזה למקום השני בקטגוריית "זמרת השנה", הפעם בעקבות אלבומה "[[אדמה (אלבום)|אדמה]]", שמתוכו הצליחו השירים "[[אדמה]]", "[[גורל אחד]]" ו"[[מישהו הולך תמיד אתי]]".
  
בסוף 1985 הוציאה חזה את האלבום "[[שירי מולדת ב']]", ובו בין היתר השיר "[[הנערים הספנים]]", שהגיע למצעד השנתי [[תשמ"ו]]. בשנה זו השתתפה חזה בשיר הצדקה "[[עם אחד שיר אחד]]".
+
בסוף שנת 1985 הוציאה חזה את האלבום "[[שירי מולדת ב']]", ובו גרסתה לשיר "[[הנערים הספנים]]", שדורגה במצעד השנתי {{תשמ"ו}}. בשנה זו השתתפה חזה בשיר הצדקה "[[עם אחד שיר אחד]]".
  
ב-1986 יצא אלבומה של חזה "[[ימים נשברים (אלבום)|ימים נשברים]]". באלבום זה כתבה והלחינה חזה לראשונה את רוב השירים, וזהו אלבומה היחיד שארבעה שירים מתוכו הגיעו למצעד השנתי. המצליחים שבהם היו "[[הכאב הזה]]" ו"[[ימים נשברים]]". בשנת [[תשמ"ז]] הגיעה חזה למקום השלישי בקטגוריית "זמרת השנה".
+
בשנת 1986 יצא אלבומה של חזה "[[ימים נשברים (אלבום)|ימים נשברים]]". באלבום זה כתבה והלחינה חזה לראשונה את רוב השירים, וזהו אלבומה היחיד שארבעה שירים מתוכו הגיעו למצעדים השנתיים. היו אלו השירים "[[הכאב הזה]]", "[[ימים נשברים]]", "[[כל הקלפים]]" ו"[[להמשיך לצעוד]]". בשנת {{תשמ"ז}} הגיעה חזה למקום השלישי בקטגוריית "זמרת השנה".
  
"ימים נשברים" היה אלבום האולפן האחרון של חזה שמתוכו הגיעו שירים למצעדים השנתיים. אחריו הגיעו "[[ארבעים]]" מתוך ה[[פסטיגל]], "[[השנה אינשאללה]]" ו"[[שביל תפוח הזהב]]" למצעד השנתי [[תשמ"ח]]. היו אלה שיריה האחרונים של חזה כזמרת במצעדים השנתיים.
+
"ימים נשברים" היה אלבום האולפן האחרון של חזה שמתוכו הגיעו שירים למצעדים השנתיים. שלושה שירים נוספים ששרה דורגו במצעד השנתי {{תשמ"ח}}: "[[ארבעים]]" מתוך ה[[פסטיגל]] של אותה שנה, "[[השנה אינשאללה]]" ו"[[שביל תפוח הזהב]]". היו אלה שיריה המקוריים האחרונים של חזה במצעדים השנתיים.
  
כעבור כמעט 20 שנה שב שמה של חזה למצעדי הפזמונים השנתיים, כש[[עברי לידר]] ו[[נינט טייב]] הקליטו גרסת כיסוי לשירה "[[הכאב הזה]]". השיר הגיע למקום ה-20 בשנת [[תשס"ז]].
+
כעבור כמעט 20 שנה שב שמה של חזה למצעדי הפזמונים השנתיים, כש[[עברי לידר]] ו[[נינט טייב]] הקליטו גרסת כיסוי לשירה "[[הכאב הזה]]". השיר בגרסתם דורג במקום ה־20 במצעד השנתי {{תשס"ז}}.
  
 
==שירים==
 
==שירים==
שורה 286: שורה 290:
  
 
* '''[[זמרת השנה]]''':
 
* '''[[זמרת השנה]]''':
** מקום 1: [[1980]], [[1981]], [[1982]], [[1983]]
+
** מקום 1: {{1980}}, {{1981}}, {{1982}}, {{1983}}
** מקום 2: [[1984]], [[1985]]
+
** מקום 2: {{1984}}, {{1985}}
** מקום 3: [[1987]]
+
** מקום 3: {{1987}}
** מקום 5: [[1979]]
+
** מקום 5: {{1979}}
  
 
* '''[[המבצע הבכיר]]''':
 
* '''[[המבצע הבכיר]]''':
** [[1983]]
+
** {{1983}}
  
 
==ראו גם==
 
==ראו גם==

גרסה מתאריך 06:12, 13 במאי 2012

במצעדים השנתיים (קול ישראל)

עפרה חזה, זמרת, פזמונאית ומלחינה.

חזה הייתה הזמרת המצליחה ביותר במצעדים השנתיים בתחילת שנות השמונים של המאה העשרים. בין השנים תש"ם (1980) לתשמ"ג (1983) זכתה ארבע פעמים ברציפות בתואר "זמרת השנה", ופעם אחת גם בתואר "שיר השנה".

תוכן העניינים

במצעדים השנתיים

להצלחתה הנרחבת הראשונה זכתה חזה בשנת 1979, עם השתתפותה בסרט "שלאגר". חזה שרה בסרט את השיר "שיר הפריכה", שזכה להצלחה גדולה, ודורג במקום השמיני במצעד השנתי תשל"ט (1979). חזה עצמה הגיעה באותה שנה למקום החמישי בקטגוריית "זמרת השנה".

בשנת 1980 יצא אלבומה של חזה "על אהבות שלנו", שמתוכו הצליחו השירים "כמו ציפור" ו"שיר אהבה לחייל". באותה שנה זכתה בפעם הראשונה בתואר "זמרת השנה".

בשנת 1981 הוציאה חזה את האלבום "בוא נדבר", שהביא לזכייתה השנייה ברציפות בתואר "זמרת השנה". מהאלבום הצליחו השירים "סימנים של אוהבים" ו"תפילה", שדורג במקום השביעי במצעד השנתי תשמ"א (1981).

אלבומה הבא של חזה, "פיתויים", יצא בשנת 1982, והיה אלבומה הראשון שמתוכו הגיעו שלושה שירים למצעד השנתי. המצליח בהם היה "מכתב אהבה", שדורג במקום השביעי במצעד השנתי תשמ"ב (1982). פרט לו הצליחו מהאלבום גם שהירים "כל יום מתחילה שנה" ו"מלכת הקסמים", שאתו זכתה בתחרות השירוויזיון באותה שנה. בשנה זו זכתה חזה בפעם השלישית בתואר "זמרת השנה".

להצחלה גדולה לא פחות זכה אלבומה הבא, "חי", שיצא בשנת 1983. עם שיר הנושא של האלבום, "חי", זכתה חזה בתחרות הקדם אירוויזיון של אותה שנה, וייצגה את ישראל בתחרות האירוויזיון, שם הגיע השיר למקום השני. השיר זכה להצלחה גדולה במצעדים, ונבחר כ"שיר השנה" לשנת תשמ"ג (1983). פרט לו הצליחו מהאלבום גם השירים "סוף קיץ" ו"גבריאל". בשנה זו זכתה חזה בפעם הרביעית ברציפות בתואר "זמרת השנה", והייתה גם "המבצעת הבכירה" של המצעד.

בשנת 1984 יצא אלבומה של חזה "בית חם", שמתוכו הצליחו השירים "יד ביד" ו"אתך הלילה". חזה הייתה קרובה בשנה זו לזכייה נוספת בתואר "זמרת השנה", אך הגיעה למקום השני בקטגוריה.

גם בשנת תשמ"ה (1985) הגיעה חזה למקום השני בקטגוריית "זמרת השנה", הפעם בעקבות אלבומה "אדמה", שמתוכו הצליחו השירים "אדמה", "גורל אחד" ו"מישהו הולך תמיד אתי".

בסוף שנת 1985 הוציאה חזה את האלבום "שירי מולדת ב'", ובו גרסתה לשיר "הנערים הספנים", שדורגה במצעד השנתי תשמ"ו (1986). בשנה זו השתתפה חזה בשיר הצדקה "עם אחד שיר אחד".

בשנת 1986 יצא אלבומה של חזה "ימים נשברים". באלבום זה כתבה והלחינה חזה לראשונה את רוב השירים, וזהו אלבומה היחיד שארבעה שירים מתוכו הגיעו למצעדים השנתיים. היו אלו השירים "הכאב הזה", "ימים נשברים", "כל הקלפים" ו"להמשיך לצעוד". בשנת תשמ"ז (1987) הגיעה חזה למקום השלישי בקטגוריית "זמרת השנה".

"ימים נשברים" היה אלבום האולפן האחרון של חזה שמתוכו הגיעו שירים למצעדים השנתיים. שלושה שירים נוספים ששרה דורגו במצעד השנתי תשמ"ח (1988): "ארבעים" מתוך הפסטיגל של אותה שנה, "השנה אינשאללה" ו"שביל תפוח הזהב". היו אלה שיריה המקוריים האחרונים של חזה במצעדים השנתיים.

כעבור כמעט 20 שנה שב שמה של חזה למצעדי הפזמונים השנתיים, כשעברי לידר ונינט טייב הקליטו גרסת כיסוי לשירה "הכאב הזה". השיר בגרסתם דורג במקום ה־20 במצעד השנתי תשס"ז (2007).

שירים

שנה מקום שיר ביצוע קרדיט
תשל"ט (1979) 8 שיר הפריכה עפרה חזה זמרת
תש"ם (1980) 20 כמו ציפור עפרה חזה זמרת
תש"ם (1980) 13 שיר אהבה לחייל עפרה חזה זמרת
תשמ"א (1981) 26 סימנים של אוהבים עפרה חזה זמרת
תשמ"א (1981) 7 תפילה עפרה חזה זמרת
תשמ"ב (1982) 24 מלכת הקסמים עפרה חזה זמרת
תשמ"ב (1982) 11 כל יום מתחילה שנה עפרה חזה זמרת
תשמ"ב (1982) 7 מכתב אהבה עפרה חזה זמרת
תשמ"ג (1983) 35 גבריאל עפרה חזה זמרת
תשמ"ג (1983) 7 סוף קיץ עפרה חזה זמרת
תשמ"ג (1983) 1 חי עפרה חזה זמרת
תשמ"ד (1984) 28 אתך הלילה עפרה חזה זמרת
תשמ"ד (1984) 8 יד ביד עפרה חזה זמרת
תשמ"ה (1985) 19 מישהו הולך תמיד אתי עפרה חזה זמרת
תשמ"ה (1985) 16 גורל אחד עפרה חזה זמרת
תשמ"ה (1985) 5 אדמה עפרה חזה זמרת
תשמ"ו (1986) 36 הנערים הספנים עפרה חזה זמרת
תשמ"ו (1986) 35 עם אחד שיר אחד אמני ישראל זמרת
תשמ"ז (1987) 27 להמשיך לצעוד עפרה חזה זמרת, פזמונאית, מלחינה
תשמ"ז (1987) 23 כל הקלפים עפרה חזה זמרת, פזמונאית, מלחינה
תשמ"ז (1987) 21 הכאב הזה עפרה חזה זמרת, פזמונאית, מלחינה
תשמ"ז (1987) 20 ימים נשברים עפרה חזה זמרת, פזמונאית, מלחינה
תשמ"ח (1988) 33 ארבעים עפרה חזה זמרת, פזמונאית
תשמ"ח (1988) 26 השנה אינשאללה עפרה חזה זמרת, מלחינה
תשמ"ח (1988) 24 שביל תפוח הזהב עפרה חזה זמרת, פזמונאית, מלחינה
תשס"ז (2007) 20 הכאב הזה עברי לידר ונינט טייב פזמונאית, מלחינה

אלבומים

תארים וסגנויות

ראו גם

קישורים חיצוניים

כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
שכנים טובים ברשת
תיבת כלים