האתר המיושן הזה כבר לא יתעדכן. תודה ולהתראות. ראו גם מצעדים שלא עלו לאתר כאן.

שמרית אור

מתוך פזמונט
(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
שורה 3: שורה 3:
 
|שיר ראשון=1974
 
|שיר ראשון=1974
 
|שיר אחרון=2004
 
|שיר אחרון=2004
|מיקום שיא=1: [[הללויה (חלב ודבש)|הללויה]], [[1980]]; [[גלגל ענק]], [[1980]]
+
|מיקום שיא=1:
|שיא למצעד=5 ([[1980]])
+
** [[הללויה (חלב ודבש)|הללויה]], {{1979}}
 +
** [[גלגל ענק]], {{1980}}
 +
|שיא למצעד=5: {{1980}}
 
}}
 
}}
 
'''שמרית אור''', פזמונאית.
 
'''שמרית אור''', פזמונאית.
  
אור היא אחת הפזמונאיות המצליחות ביותר במצעדים השנתיים. היא זכתה להצלחתה בעיקר בשנות השבעים והשמונים של המאה העשרים, שבהן נכנסו למצעדים עשרות שירים שכתבה.
+
אור היא אחת הפזמונאיות המצליחות ביותר במצעדים השנתיים. היא זכתה להצלחתה בעיקר בשנות השבעים והשמונים של המאה העשרים, שבהן נכנסו למצעדים עשרות שירים שכתבה. שניים מהם אף זכו בתואר "[[שיר השנה]]": "[[הללויה (חלב ודבש)|הללויה]]" ו"[[גלגל ענק]]", שניהם בביצוע להקת [[חלב ודבש]].
  
 
==במצעדים השנתיים==
 
==במצעדים השנתיים==
שירה הראשון של אור במצעדים השנתיים היה "[[שיר היונה]]", שאיתו התחרתה [[נתנאלה]] ב[[פסטיבל הזמר והפזמון]] ב-1974. ב-1975 כתבה ל[[דודו זכאי]] את השיר "[[משחקים]]".
+
שירה הראשון של אור במצעדים השנתיים היה "[[שיר היונה]]", שאתו התחרתה [[נתנאלה]] ב[[פסטיבל הזמר והפזמון]] של שנת 1974. בשנת 1975 כתבה ל[[דודו זכאי]] את השיר "[[משחקים]]".
  
ב-1978 התחרתה [[גלי עטרי]] בפסטיבל הזמר עם השיר "[[נסיך החלומות]]" שכתבה אור. השיר הגיע למקום השלישי בפסטיבל, ולמקום השישי במצעד השנתי [[תשל"ח]]. שיתוף הפעולה של אור עם עטרי נמשך גם בשנה שלאחר מכן, כשעטרי הקליטה את שירה "[[שמש אדומה]]". כל זה היה רק הכנה להצלחתן הגדולה ביותר של אור ושל עטרי באותה שנה; להקתה של עטרי [[חלב ודבש]] זכתה בפסטיבל הזמר והפזמון עם השיר "[[הללויה (חלב ודבש)|הללויה]]" שכתבה אור, והמשיכה איתו לזכייה ב[[אירוויזיון]] 1979. השיר נבחר כ"[[שיר השנה]]" לשנת [[תשל"ט]]. אף על פי שבאותו מצעד נכללו שני שירים בלבד של אור, היא הייתה [[המחבר הבכיר|המחברת הבכירה]] של השנה.
+
בשנת 1978 התחרתה [[גלי עטרי]] בפסטיבל הזמר והפזמון עם השיר "[[נסיך החלומות]]" שכתבה אור. השיר הגיע למקום השלישי בפסטיבל, ולמקום השישי במצעד השנתי {{תשל"ח}}. שיתוף הפעולה של אור עם עטרי נמשך גם בשנה שלאחר מכן, כשעטרי הקליטה את שירה "[[שמש אדומה]]". כל זה היה רק הכנה להצלחתן הגדולה ביותר של אור ושל עטרי באותה שנה; להקתה של עטרי [[חלב ודבש]] זכתה בפסטיבל הזמר והפזמון עם השיר "[[הללויה (חלב ודבש)|הללויה]]" שכתבה אור, והמשיכה אתו לזכייה ב[[אירוויזיון]] 1979. השיר נבחר כ"[[שיר השנה]]" לשנת {{תשל"ט}}. אף על פי שבאותו מצעד נכללו שני שירים בלבד של אור, היא הייתה "[[המחבר הבכיר|המחברת הבכירה]]" של המצעד.
  
לשיאה הגיעה אור במצעד השנתי של שנת [[תש"ם]], שבו נכללו חמישה שירים שכתבה, מה שהקנה לה פעם נוספת את מעמד המחבר הבכירה של המצעד. פעם שנייה ברציפות זכה שיר שכתבה בתואר "שיר השנה", ושוב בביצוע להקת חלב ודבש- "[[גלגל ענק]]". הלהקה הקליטה באותה שנה שיר נוסף שכתבה אור, "[[יחד (חלב ודבש)|יחד]]". להיט נוסף שכתבה אור באותה שנה היה "[[כל חיי]]", שבביצועו של [[אבי טולדנו]] הגיע למקום השלישי במצעד. את חמשת השירים של אור במצעד השלימו שני שירים שכתבה ל[[אילנית]], "[[אני לא מאמינה]]" ו"[[פעם בשנה]]".
+
לשיאה הגיעה אור במצעד השנתי של שנת {{תש"ם}}, שבו דורגו חמישה שירים שכתבה, מה שהקנה לה פעם נוספת את מעמד "המחברת הבכירה" של המצעד. פעם שנייה ברציפות זכה שיר שכתבה בתואר "שיר השנה", ושוב בביצוע להקת חלב ודבש: הפעם השיר "[[גלגל ענק]]". הלהקה הקליטה באותה שנה שיר נוסף שכתבה אור, "[[יחד (חלב ודבש)|יחד]]". להיט נוסף שכתבה אור באותה שנה היה "[[כל חיי]]", שבביצועו של [[אבי טולדנו]] הגיע למקום השלישי במצעד. את חמשת השירים של אור במצעד השלימו שני שירים שכתבה ל[[אילנית]]: "[[אני לא מאמינה]]" ו"[[פעם בשנה]]".
  
ב-1981 הייתה אור בפעם השלישית ברציפות הפזמונאית הבכירה של המצעד, הפעם עם שלושה שירים. שניים מהם היו לחלב ודבש, "[[מיס אמריקה]]" ו"[[דון ז'ואן]]". שיר נוסף היה "[[אדם נשאר ילד]]" של אבי טולדנו.
+
בשנת 1981 הייתה אור בפעם השלישית ברציפות "הפזמונאית הבכירה" של המצעד, הפעם עם שלושה שירים. שניים מהם כתבה לחלב ודבש: "[[מיס אמריקה]]" ו"[[דון ז'ואן]]". שיר נוסף היה "[[אדם נשאר ילד]]", שכתבה לאבי טולדנו.
  
לעשרת הגדולים של המצעד השנתי [[תשמ"ב]] הגיעו שני שירים שכתבה אור: "[[אל הדרך]]" של אילנית למקום החמישי, ו"[[מוזיקה נשארת]]" של [[ירדנה ארזי]] למקום השמיני. ארזי התחרתה עם השיר ב[[קדם אירוויזיון]] של אותה שנה, שבו הגיעה למקום השני. כעבור שנה הגיע שיר נוסף שכתבה אור לארזי למקום השני בקדם, "[[מוזיקה נשארת]]", שהגיע למקום השישי במצעד השנתי [[תשמ"ג]].
+
לעשרת המקומות הראשונים של המצעד השנתי {{תשמ"ב}} הגיעו שני שירים שכתבה אור: "[[אל הדרך]]" של אילנית, שדורג במקום החמישי במצעד, ו"[[מוזיקה נשארת]]" של [[ירדנה ארזי]], שדורג במקום השמיני. ארזי התחרתה עם השיר ב[[קדם אירוויזיון]] של אותה שנה, שבו הגיעה למקום השני. כעבור שנה הגיע שיר נוסף שכתבה אור לארזי למקום השני בקדם, "[[מוזיקה נשארת]]". שיר זה דורג במקום השישי במצעד השנתי {{תשמ"ג}}.
  
לאלבומו של [[בעז שרעבי]] "[[אצלי הכול בסדר (אלבום)|אצלי הכול בסדר]]" שיצא ב-1984 כתבה אור את שני שיריו המצליחים ביותר: "[[אצלי הכול בסדר (בעז שרעבי)|אצלי הכול בסדר]]" שהגיע למקום הרביעי במצעד השנתי [[תשמ"ד]] ו"[[תני לי יד]]", שביצע שרעבי בסרט "[[מאחורי הסורגים]]". למצעד השנתי [[תשמ"ה]] הגיע גם השיר "[[ואולי אותה שתיקה]]" שכתבה ל[[יהורם גאון]].
+
לאלבומו של [[בעז שרעבי]] "[[אצלי הכול בסדר (אלבום)|אצלי הכול בסדר]]" שיצא בשנ 1984 כתבה אור את רוב השירים, ובהם הלהיטים "[[אצלי הכול בסדר (בעז שרעבי)|אצלי הכול בסדר]]", שדורג במקום הרביעי במצעד השנתי {{תשמ"ד}}, ו"[[תני לי יד]]", שביצע שרעבי בסרט "[[מאחורי הסורגים]]". למצעד השנתי {{תשמ"ה}} הגיע גם השיר "[[ואולי אותה שתיקה]]", שכתבה ל[[יהורם גאון]].
  
שני שירים נוספים שכתבה אור לתחרות הקדם אירוויזיון הגיעו למקום השני בשנים 1986 ו-1987: "[[נגני לי בללייקה]]" בביצוע [[דורון מזר]] ו"[[די לי די]]" בביצוע [[אילנה אביטל]], בהתאמה. ב-1988 הצליחו במצעדים שיריה "[[שיר הבחורים]]" שכתבה למזר ו"[[מקום אחר]]" בביצוע [[אורי פיינמן]].
+
שני שירים נוספים שכתבה אור לתחרות הקדם אירוויזיון הגיעו למקום השני בשנים 1986 ו־1987: "[[נגני לי בללייקה]]" בביצוע [[דורון מזר]] ו"[[די לי די]]" בביצוע [[אילנה אביטל]], בהתאמה. בשנת 1988 הצליחו במצעדים שיריה "[[שיר הבחורים]]" שכתבה למזר ו"[[מקום אחר]]" בביצוע [[אורי פיינמן]].
  
שירה המקורי האחרון של אור במצעדים השנתיים היה "[[אפריקה]]" שבביצועה של [[יהודית רביץ]] הגיע למצעד השנתי [[תשנ"א]]. בשנת 2004 הקליטו גלי עטרי ו[[מומי לוי]] גרסה מחודשת לשירה "שמש אדומה" שזכתה להצלחה במצעדים.
+
שירה המקורי האחרון של אור במצעדים השנתיים היה "[[אפריקה]]", שבביצועה של [[יהודית רביץ]] דורג במצעד השנתי {{תשנ"א}}. בשנת 2004 הקליטו גלי עטרי ו[[מומי לוי]] גרסה מחודשת לשירה "שמש אדומה", שזכתה להצלחה במצעדים.
  
 
==שירים==
 
==שירים==
שורה 232: שורה 234:
 
==תארים==
 
==תארים==
 
* '''[[שיר השנה]]''':
 
* '''[[שיר השנה]]''':
** [[1979]] - [[הללויה (חלב ודבש)|הללויה]]
+
** {{1979}} - [[הללויה (חלב ודבש)|הללויה]]
** [[1980]] - [[גלגל ענק]]
+
** {{1980}} - [[גלגל ענק]]
  
 
* '''[[המחבר הבכיר]]''':
 
* '''[[המחבר הבכיר]]''':
** [[1979]], [[1980]], [[1981]]
+
** {{1979}}, {{1980}}, {{1981}}
  
 
==קישורים חיצוניים==
 
==קישורים חיצוניים==

גרסה מתאריך 01:28, 4 ביוני 2012

במצעדים השנתיים (קול ישראל)

שמרית אור, פזמונאית.

אור היא אחת הפזמונאיות המצליחות ביותר במצעדים השנתיים. היא זכתה להצלחתה בעיקר בשנות השבעים והשמונים של המאה העשרים, שבהן נכנסו למצעדים עשרות שירים שכתבה. שניים מהם אף זכו בתואר "שיר השנה": "הללויה" ו"גלגל ענק", שניהם בביצוע להקת חלב ודבש.

תוכן העניינים

במצעדים השנתיים

שירה הראשון של אור במצעדים השנתיים היה "שיר היונה", שאתו התחרתה נתנאלה בפסטיבל הזמר והפזמון של שנת 1974. בשנת 1975 כתבה לדודו זכאי את השיר "משחקים".

בשנת 1978 התחרתה גלי עטרי בפסטיבל הזמר והפזמון עם השיר "נסיך החלומות" שכתבה אור. השיר הגיע למקום השלישי בפסטיבל, ולמקום השישי במצעד השנתי תשל"ח (1978). שיתוף הפעולה של אור עם עטרי נמשך גם בשנה שלאחר מכן, כשעטרי הקליטה את שירה "שמש אדומה". כל זה היה רק הכנה להצלחתן הגדולה ביותר של אור ושל עטרי באותה שנה; להקתה של עטרי חלב ודבש זכתה בפסטיבל הזמר והפזמון עם השיר "הללויה" שכתבה אור, והמשיכה אתו לזכייה באירוויזיון 1979. השיר נבחר כ"שיר השנה" לשנת תשל"ט (1979). אף על פי שבאותו מצעד נכללו שני שירים בלבד של אור, היא הייתה "המחברת הבכירה" של המצעד.

לשיאה הגיעה אור במצעד השנתי של שנת תש"ם (1980), שבו דורגו חמישה שירים שכתבה, מה שהקנה לה פעם נוספת את מעמד "המחברת הבכירה" של המצעד. פעם שנייה ברציפות זכה שיר שכתבה בתואר "שיר השנה", ושוב בביצוע להקת חלב ודבש: הפעם השיר "גלגל ענק". הלהקה הקליטה באותה שנה שיר נוסף שכתבה אור, "יחד". להיט נוסף שכתבה אור באותה שנה היה "כל חיי", שבביצועו של אבי טולדנו הגיע למקום השלישי במצעד. את חמשת השירים של אור במצעד השלימו שני שירים שכתבה לאילנית: "אני לא מאמינה" ו"פעם בשנה".

בשנת 1981 הייתה אור בפעם השלישית ברציפות "הפזמונאית הבכירה" של המצעד, הפעם עם שלושה שירים. שניים מהם כתבה לחלב ודבש: "מיס אמריקה" ו"דון ז'ואן". שיר נוסף היה "אדם נשאר ילד", שכתבה לאבי טולדנו.

לעשרת המקומות הראשונים של המצעד השנתי תשמ"ב (1982) הגיעו שני שירים שכתבה אור: "אל הדרך" של אילנית, שדורג במקום החמישי במצעד, ו"מוזיקה נשארת" של ירדנה ארזי, שדורג במקום השמיני. ארזי התחרתה עם השיר בקדם אירוויזיון של אותה שנה, שבו הגיעה למקום השני. כעבור שנה הגיע שיר נוסף שכתבה אור לארזי למקום השני בקדם, "מוזיקה נשארת". שיר זה דורג במקום השישי במצעד השנתי תשמ"ג (1983).

לאלבומו של בעז שרעבי "אצלי הכול בסדר" שיצא בשנ 1984 כתבה אור את רוב השירים, ובהם הלהיטים "אצלי הכול בסדר", שדורג במקום הרביעי במצעד השנתי תשמ"ד (1984), ו"תני לי יד", שביצע שרעבי בסרט "מאחורי הסורגים". למצעד השנתי תשמ"ה (1985) הגיע גם השיר "ואולי אותה שתיקה", שכתבה ליהורם גאון.

שני שירים נוספים שכתבה אור לתחרות הקדם אירוויזיון הגיעו למקום השני בשנים 1986 ו־1987: "נגני לי בללייקה" בביצוע דורון מזר ו"די לי די" בביצוע אילנה אביטל, בהתאמה. בשנת 1988 הצליחו במצעדים שיריה "שיר הבחורים" שכתבה למזר ו"מקום אחר" בביצוע אורי פיינמן.

שירה המקורי האחרון של אור במצעדים השנתיים היה "אפריקה", שבביצועה של יהודית רביץ דורג במצעד השנתי תשנ"א (1991). בשנת 2004 הקליטו גלי עטרי ומומי לוי גרסה מחודשת לשירה "שמש אדומה", שזכתה להצלחה במצעדים.

שירים

שנה מקום שיר ביצוע
תשל"ד (1974) 12 שיר היונה נתנאלה
תשל"ה (1975) 22 משחקים דודו זכאי
תשל"ח (1978) 6 נסיך החלומות גלי עטרי
תשל"ט (1979) 22 שמש אדומה גלי עטרי
תשל"ט (1979) 1 הללויה חלב ודבש
תש"ם (1980) 29 אני לא מאמינה אילנית
תש"ם (1980) 23 יחד חלב ודבש
תש"ם (1980) 16 פעם בשנה אילנית
תש"ם (1980) 3 כל חיי אבי טולדנו
תש"ם (1980) 1 גלגל ענק חלב ודבש
תשמ"א (1981) 24 מיס אמריקה חלב ודבש
תשמ"א (1981) 20 אדם נשאר ילד אבי טולדנו
תשמ"א (1981) 15 דון ז'ואן חלב ודבש
תשמ"ב (1982) 8 מוזיקה נשארת ירדנה ארזי
תשמ"ב (1982) 5 אל הדרך אילנית
תשמ"ג (1983) 6 שירו שיר אמן ירדנה ארזי
תשמ"ד (1984) 4 אצלי הכול בסדר בעז שרעבי
תשמ"ה (1985) 25 ואולי אותה שתיקה יהורם גאון
תשמ"ה (1985) 23 תני לי יד בעז שרעבי
תשמ"ו (1986) 13 נגני לי בללייקה דורון מזר
תשמ"ז (1987) 13 די לי די אילנה אביטל
תשמ"ח (1988) 41 מקום אחר אורי פיינמן
תשמ"ח (1988) 37 שיר הבחורים דורון מזר
תשנ"א (1991) 25 אפריקה יהודית רביץ
תשס"ד (2004) 15 שמש אדומה מומי לוי וגלי עטרי

תארים

קישורים חיצוניים

כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
שכנים טובים ברשת
תיבת כלים