האתר המיושן הזה כבר לא יתעדכן. תודה ולהתראות. ראו גם מצעדים שלא עלו לאתר כאן.

צביקה פיק

מתוך פזמונט
(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
שורה 4: שורה 4:
 
|שיר ראשון=1971
 
|שיר ראשון=1971
 
|שיר אחרון=2009
 
|שיר אחרון=2009
|מיקום שיא=1: [[נאסף תשרי]], [[1978]]
+
|מיקום שיא=1: [[נאסף תשרי]], {{1978}}
|שיא למצעד=5 ([[1979]], [[1980]])
+
|שיא למצעד=5: {{1979}}, {{1980}}
|תארים= *'''[[זמר השנה]]:''' [[1977]], [[1978]], [[1979]], [[1980]]
+
|תארים= *'''[[זמר השנה]]:'''
 +
**{{1977}}
 +
**{{1978}}
 +
**{{1979}}
 +
**{{1980}}
 
}}
 
}}
'''צביקה פיק''' (נולד ב-3 באוקטובר 1951), זמר, מלחין ומעבד.
+
'''צביקה פיק''', זמר, מלחין ומעבד.
  
פיק הוא אחד האמנים המצליחים ביותר במצעדים השנתיים, הן כזמר-יוצר והן כמלחין לאחרים. לשיאו הגיע פיק בסוף שנות השבעים של המאה העשרים, עת זכה ארבע פעמים רצופות בתואר "[[זמר השנה]]", שיא רצף בקטגוריה זו, ושיר אחד שלו זכה בתואר "[[שיר השנה]]".
+
פיק הוא אחד האמנים המצליחים ביותר במצעדים השנתיים, הן כזמר־יוצר והן כמלחין לאחרים. לשיאו הגיע בסוף שנות השבעים של המאה העשרים, עת זכה ארבע פעמים רצופות בתואר "[[זמר השנה]]", שיא רצף בקטגוריה זו, ושיר אחד שלו זכה בתואר "[[שיר השנה]]".
  
 
==במצעדים השנתיים==
 
==במצעדים השנתיים==
להיט הסולו הראשון של פיק היה "[[שני תפוחים]]", שנכלל באלבומו "[[זוהי הדרך שלי (אלבום)|זוהי הדרך שלי]]" שיצא ב-1972. מאלבום זה הצליח גם השיר "[[זוהי הדרך שלי]]". ב-1973 הוציא את אלבומו "[[פיק]]", שמתוכו הצליח השיר "[[סימנים (צביקה פיק)|סימנים]]" שהגיע למקום התשיעי במצעד השנתי [[תשל"ג]]. לאותו מצעד הגיע לראשונה שיר שהלחין פיק לזמרת אחרת, "[[בין האצבעות]]" שבביצועה של [[רותי נבון]] הגיע למקום השמיני.
+
להיט הסולו הראשון של פיק היה "[[שני תפוחים]]", שנכלל באלבומו "[[זוהי הדרך שלי (אלבום)|זוהי הדרך שלי]]" משנת 1972. השיר דורג במצעד השנתי {{תשל"א}}. מהאלבום הצליח גם השיר "[[זוהי הדרך שלי]]". בשנת 1973 הוציא את אלבומו "[[פיק]]", שמתוכו הצליח השיר "[[סימנים (צביקה פיק)|סימנים]]". השיר דורג במקום התשיעי במצעד השנתי {{תשל"ג}}. לאותו מצעד הגיע לראשונה שיר שהלחין פיק לזמרת אחרת, "[[בין האצבעות]]", שבביצועה של [[רותי נבון]] דורג במקום השמיני במצעד.
  
ב-1974 הוציא פיק את האלבום "[[מה עכשיו]]", שכלל את אחד משיריו האהובים ביותר, "[[אני אוהב אותך לאה]]". ב-1975 הוציא אלבום בשם "[[אריך נגן מספר 4]]", שמתוכו הצליח הדואט "[[פרפרה]]" עם [[ג'וזי כץ]]. השיר הגיע למצעד השנתי [[תשל"ו]], שבו נכללו שני שירים נוספים מאלבומו של פיק "[[קליידוסקופ]]", "[[משהו נשרף לי בלב]]" ו"[[דמדומים]]" שהגיע למקום הרביעי במצעד. בשנה זו הגיע פיק למקום השני בקטגוריית "[[זמר השנה]]", והיה [[המבצע הבכיר]] ו[[המלחין הבכיר]] של המצעד עם שלושה שירים בסך הכל.
+
בשנת 1974 הוציא פיק את האלבום "[[מה עכשיו]]", שכלל את אחד משיריו האהובים ביותר, "[[אני אוהב אותך לאה]]". בשנת 1975 הוציא אלבום בשם "[[אריך נגן מספר 4]]", שמתוכו הצליח הדואט "[[פרפרה]]" עם [[ג'וזי כץ]]. השיר דורג במצעד השנתי {{תשל"ו}}, שבו דורגו שני שירים נוספים מאלבומו של פיק "[[קליידוסקופ]]": "[[משהו נשרף לי בלב]]" ו"[[דמדומים]]", שדורג במקום הרביעי במצעד. בשנה זו הגיע פיק למקום השני בקטגוריית "[[זמר השנה]]", והיה "[[המבצע הבכיר]]" ו"[[המלחין הבכיר]]" של המצעד, עם שלושה שירים בסך הכול.
  
שני שירים נוספים מהאלבום "קליידוסקופ" הגיעו למצעד השנתי [[תשל"ז]], "[[השנים שחלפו]]" ואחד מלהיטיו הגדולים ביותר, "[[אהבה בסוף הקיץ]]", שהגיע למקום הרביעי. בשנה זו זכה פיק בפעם הראשונה בתואר "זמר השנה".
+
שני שירים נוספים מהאלבום "קליידוסקופ" הגיעו למצעד השנתי {{תשל"ז}}: "[[השנים שחלפו]]" ואחד מלהיטיו הגדולים ביותר של פיק, "[[אהבה בסוף הקיץ]]", שדורג במקום הרביעי במצעד. בשנה זו זכה פיק בפעם הראשונה בתואר "זמר השנה".
  
ב-1978 הוציא פיק על תקליט שדרים את שירו המצליח ביותר במצעדים השנתיים, השיר "[[נאסף תשרי]]" שהלחין למילים של המשורר [[נתן יונתן]]. השיר זכה להצלחה גדולה, ונבחר כ"[[שיר השנה]]" לשנת [[תשל"ח]]. בעקבות הצלחתו הוציא פיק את האלבום "[[שירי משוררים]]" שבו נכלל השיר. אף על פי שהיה זה שירו היחיד של פיק במצעד של אותה שנה, הוא נבחר פעם נוספת כ"זמר השנה".
+
בשנת 1978 הוציא פיק על תקליט שדרים את שירו המצליח ביותר במצעדים השנתיים, השיר "[[נאסף תשרי]]", שהלחין למילים של המשורר [[נתן יונתן]]. השיר זכה להצלחה גדולה, ונבחר כ"[[שיר השנה]]" לשנת {{תשל"ח}}. בעקבות הצלחת השיר הוציא פיק את האלבום "[[שירי משוררים]]" שבו נכלל השיר. אף על פי שהיה זה שירו היחיד של פיק במצעד של אותה שנה, הוא נבחר פעם נוספת כ"זמר השנה".
  
לשיאו במצעדים השנתיים הגיע פיק בשנת [[תשל"ט]]. חמישה שירים בלחנו הגיעו לאותו מצעד, ארבעה ששר בעצמו ואחד נוסף שהלחין ל[[עפרה חזה]], "[[שיר הפריכה]]" שהגיע למקום השמיני. שני שירים נוספים שלו הגיעו לעשרת הגדולים באותה שנה, "[[לא אני]]" למקום החמישי ו"[[מרי לו]]" למקום השני. שניהם נכללו באלבומו המצליח "[[מוסיקה]]", שמתוכו הצליח גם השיר "[[שוב נתחיל מחדש]]". את חמשת שיריו של פיק באותה שנה השלים השיר "[[אין לי איש מלבדי]]", שאיתו הגיע למקום השני ב[[פסטיבל הזמר והפזמון]]. פיק נבחר באותה שנה בפעם השלישית ברציפות כ"זמר השנה", והוביל את טבלאות הסטטיסטיקות בכל קטגוריה אפשרית: [[המבצע הבכיר]], [[המלחין הבכיר]], [[המעבד הבכיר]] ו[[האמן הבכיר]].
+
לשיאו במצעדים השנתיים הגיע פיק בשנת {{תשל"ט}}. חמישה שירים בלחנו הגיעו לאותו מצעד, ארבעה ששר בעצמו ואחד נוסף שהלחין ל[[עפרה חזה]], "[[שיר הפריכה]]", שדורג במקום השמיני במצעד. שני שירים נוספים שלו דורגו בעשרת המקומות הראשונים של אותו מצעד: "[[לא אני]]", שדורג במקום החמישי, ו"[[מרי לו]]", שדורג במקום השני. שניהם נכללו באלבומו המצליח "[[מוסיקה]]", שמתוכו הצליח גם השיר "[[שוב נתחיל מחדש]]". את חמשת שיריו של פיק באותה שנה השלים השיר "[[אין לי איש מלבדי]]", שאתו הגיע למקום השני ב[[פסטיבל הזמר והפזמון]]. פיק נבחר באותה שנה בפעם השלישית ברציפות כ"זמר השנה", והוביל את טבלאות הסטטיסטיקות בכל קטגוריה אפשרית: "[[המבצע הבכיר]]", "[[המלחין הבכיר]]", "[[המעבד הבכיר]]" ו"[[האמן הבכיר]]" של המצעד.
  
ב-1980 שיחזר פיק את הישגו מהשנה הקודמת, כשפעם נוספת נכנסו חמישה שירים בלחנו למצעד השנתי. פעם נוספת היו ארבעה מהם שלו ואחד נוסף שהלחין ל[[ריקי גל]], "[[לגור אתו]]". שוב הגיע שיר של פיק למקום השני במצעד השנתי באותה שנה, הפעם "[[על חטא]]", שנכלל באלבומו "[[המראה (אלבום)|המראה]]". מאלבום זה הצליחו גם השירים "[[המראה]]" שהגיע למקום התשיעי במצעד ו"[[כוכבים בדו]]". שיר נוסף של פיק במצעד של אותה שנה היה "[[אלה סינדרלה]]". בשנה זו זכה פיק בפעם הרביעית ברציפות בתואר "זמר השנה", שיא רצף שלא נשבר מעולם. פעם נוספת היה גם המבצע הבכיר של השנה.
+
בשנת 1980 שחזר פיק את הישגו מהשנה הקודמת, כשפעם נוספת דורגו חמישה שירים בלחנו במצעד השנתי. פעם נוספת היו ארבעה מהם שלו ואחד נוסף שהלחין לזמרת אחרת, הפעם השיר "[[לגור אתו]]", שהלחין ל[[ריקי גל]]. שוב הגיע שיר של פיק למקום השני במצעד השנתי, הפעם "[[על חטא]]", שנכלל באלבומו "[[המראה (אלבום)|המראה]]". מאלבום זה הצליחו גם השירים "[[המראה]]", שדורג במקום התשיעי במצעד, ו"[[כוכבים בדו]]". שיר נוסף של פיק במצעד של אותה שנה היה "[[אלה סינדרלה]]". בשנה זו זכה פיק בפעם הרביעית ברציפות בתואר "זמר השנה", שיא רצף שלא נשבר מעולם. פעם נוספת היה גם "המבצע הבכיר" של המצעד.
  
במסגרת ההופעות שליוו את האלבום "המראה" הקליט פיק את השיר "[[כנטות היום]]", שהגיע למצעד השנתי [[תשמ"א]]. שיר נוסף שלו שהגיע באותו מצעד היה "[[השתקפות]]" מתוך האוסף "[[להיטיו הגדולים]]", שהגיע למקום התשיעי במצעד. עוד באותה שנה הלחין ל[[שרי]] את אחד משיריה המצליחים ביותר, "[[דם חם]]".
+
במסגרת ההופעות שליוו את האלבום "המראה" הקליט פיק את השיר "[[כנטות היום]]", שדורג במצעד השנתי {{תשמ"א}}. שיר נוסף שלו שדורג באותו מצעד היה "[[השתקפות]]", מתוך אלבום האוסף של פיק "[[להיטיו הגדולים]]". השיר דורג במקום התשיעי במצעד. עוד באותה שנה הלחין ל[[שרי]] את אחד משיריה המצליחים ביותר, "[[דם חם]]".
  
ב-1982 התחרה פיק ב[[פסטיבל שירי ילדים]] עם השיר "[[הסבון בכה מאוד]]". באותה שנה הקליט את האלבום "[[עכשיו (אלבום)|עכשיו]]", שמתוכו הצליח השיר "[[מישהו אחר]]".
+
בשנת 1982 התחרה פיק ב[[פסטיבל שירי ילדים]] עם השיר "[[הסבון בכה מאוד]]". באותה שנה הקליט את האלבום "[[עכשיו (אלבום)|עכשיו]]", שמתוכו הצליח השיר "[[מישהו אחר]]".
  
ב-1983 הגיע בפעם האחרונה למצעדים השנתיים שיר של פיק כזמר. היה זה השיר "[[יש לך]]" שנכלל באלבום "[[אוסף פרטי]]". מאז, שיריו של פיק במצעדים היו רק שירים שהלחין או עיבד לאחרים. פיק הגיע בשנה זו למקום השלישי בקטגוריית "זמר השנה". לאלבומה "[[פיתויים]]" שיצא ב-1982 הקליטה [[עפרה חזה]] את לחנו לשיר "[[גבריאל]]", שהגיע למצעד השנתי [[תשמ"ג]].
+
בשנת 1983 הגיע בפעם האחרונה למצעדים השנתיים שיר של פיק כזמר. היה זה השיר "[[יש לך]]", שנכלל באלבומו "[[אוסף פרטי]]". מאז, שיריו של פיק במצעדים היו רק שירים שהלחין או עיבד לאחרים. פיק הגיע בשנה זו למקום השלישי בקטגוריית "זמר השנה". במצעד זה דורג גם השיר "[[גבריאל]]", שהלחין ל[[עפרה חזה]] עבור אלבומה "[[פיתויים]]".
  
שיתוף הפעולה של פיק עם עפרה חזה נמשך גם באלבומה "[[בית חם]]", שעבורו הלחין את השיר "[[יד ביד]]" שהגיע למקום השמיני במצעד השנתי [[תשמ"ד]]. באותה תקופה זכה להצלחה השיר "[[אלף נשיקות]]" שהלחין פיק ל[[יהורם גאון]].
+
שיתוף הפעולה של פיק עם עפרה חזה נמשך גם באלבומה "[[בית חם]]", שעבורו הלחין את השיר "[[יד ביד]]". השיר זכה להצלחה, ודורג במקום השמיני במצעד השנתי {{תשמ"ד}}. באותה תקופה זכה להצלחה השיר "[[אלף נשיקות]]", שהלחין פיק ל[[יהורם גאון]].
  
השיר האחרון בהשתתפותו של פיק במצעדים השנתיים בשנות השמונים היה שיר הצדקה "[[עם אחד שיר אחד]]" ב-1986. שמו שב לטבלאות המצעדים ב-1993, כש[[אורי פיינמן]] הקליט גרסה מחודשת לשירו "[[אני אוהב אותך לאה]]".
+
השיר האחרון בהשתתפותו של פיק במצעדים השנתיים בשנות השמונים היה שיר הצדקה "[[עם אחד שיר אחד]]", בשנת 1986. שמו שב לטבלאות המצעדים בשנת 1993, כש[[אורי פיינמן]] הקליט גרסה מחודשת לשירו "[[אני אוהב אותך לאה]]".
  
ב-1995 זכה פיק להצלחה מחודשת, כשהלחין ל[[דנה אינטרנשיונל]] את השיר "[[אני לא יכולה בלעדיך]]" שהגיע למקום החמישי במצעד השנתי [[תשמ"ה]]. פיק גם השתתף בעיבוד השיר "[[לילה טוב אירופה]]" שאיתו התחרתה דנה ב[[קדם אירוויזיון]]. השיר הגיע למקום השביעי במצעד. ב-1997 זכתה להצלחה במצעדים גרסתה של [[נורית גלרון]] לשירו של פיק "[[אין מדינה לאהבה]]".
+
בשנת 1995 זכה פיק להצלחה מחודשת, כשהלחין ל[[דנה אינטרנשיונל]] את השיר "[[אני לא יכולה בלעדיך]]". השיר היה לאחד מלהיטיה הגדולים ביותר של דנה, ודורג במקום החמישי במצעד השנתי {{תשמ"ה}}. פיק גם השתתף בעיבוד שירה של דנה "[[לילה טוב אירופה]]", שאתו התחרתה בתחרות ה[[קדם אירוויזיון]] של אותה שנה. השיר דורג במקום השביעי במצעד. בשנת 1997 זכתה להצלחה במצעדים גרסתה של [[נורית גלרון]] לשירו של פיק "[[אין מדינה לאהבה]]".
  
שיתוף הפעולה של פיק עם דנה אינטרנשיונל הגיע לשיאו ב-1998, כשהלחין למילים של [[יואב גינאי]] את השיר שאיתו ייצגה את ישראל ב[[אירוויזיון]], "[[דיווה]]". השיר זכה במקום הראשון באירוויזיון, והגיע למקום השני במצעד השנתי [[תשנ"ח]].
+
שיתוף הפעולה של פיק עם דנה אינטרנשיונל הגיע לשיאו בשנת 1998, כשהלחין למילים של [[יואב גינאי]] את השיר שאתו ייצגה את ישראל ב[[אירוויזיון]], "[[דיווה]]". השיר זכה במקום הראשון באירוויזיון, והגיע למקום השני במצעד השנתי {{תשנ"ח}}.
  
כעבור ארבע שנים הלחין פיק שיר נוסף שייצג את ישראל, ושוב למילים של גינאי. הפעם היה זה "[[נדליק ביחד נר]]", שבביצועה של [[שרית חדד]] הגיע למקום ה-12 באירוויזיון 2002. השיר הגיע למקום השני במצעד השנתי [[תשס"ב]]. כעבור שנתיים הגיע שיר נוסף בהלחנתו של פיק למקום השני במצעד השנתי. הפעם היה זה "[[הלב]]" שהלחין ל[[מאיה בוסקילה]].
+
כעבור ארבע שנים הלחין פיק שיר נוסף שייצג את ישראל, ושוב למילים של גינאי. הפעם היה זה "[[נדליק ביחד נר]]", שבביצועה של [[שרית חדד]] הגיע למקום ה־12 באירוויזיון 2002. השיר דורג במקום השני במצעד השנתי {{תשס"ב}}. כעבור שנתיים הגיע שיר נוסף בהלחנתו של פיק למקום השני במצעד השנתי. הפעם היה זה "[[הלב]]", שהלחין ל[[מאיה בוסקילה]] עבור אלבומה "[[סיפור מכור (אלבום)|סיפור מכור]]".
  
בשנת 2005 הלחין פיק את שיר האודישנים של העונה השלישית של תוכנית הטלוויזיה "[[כוכב נולד]]", "[[חלומות מתגשמים]]", שאותו ביצעו [[הראל מויאל]], [[הראל סקעת]] ו[[עדי כהן (זמרת)|עדי כהן]]. בשנת 2009 הפיקה חברת סלקום פרויקט בשם "עשרה לעשר", שבו הלחין פיק עשרה שירים לעשר זמרות שונות. מפרויקט זה הצליח השיר "[[נשמתי]]" שהלחין למאיה בוסקילה.
+
בשנת 2005 הלחין פיק את שיר האודישנים של העונה השלישית של תכנית הטלוויזיה "[[כוכב נולד]]", "[[חלומות מתגשמים]]", שאותו ביצעו [[הראל מויאל]], [[הראל סקעת]] ו[[עדי כהן (זמרת)|עדי כהן]]. בשנת 2009 הפיקה חברת סלקום פרויקט בשם "עשרה לעשר", שבו הלחין פיק עשרה שירים לעשר זמרות שונות. מפרויקט זה הצליח השיר "[[נשמתי]]", שהלחין למאיה בוסקילה.
  
 
==שירים==
 
==שירים==
שורה 424: שורה 428:
  
 
* '''[[זמר השנה]]''':
 
* '''[[זמר השנה]]''':
** מקום 1: [[1977]], [[1978]], [[1979]], [[1980]]
+
** מקום 1: {{1977}}, {{1978}}, {{1979}}, {{1980}}
** מקום 2: [[1976]]
+
** מקום 2: {{1976}}
** מקום 3: [[1983]]
+
** מקום 3: {{1983}}
  
 
* '''[[המבצע הבכיר]]''':
 
* '''[[המבצע הבכיר]]''':
** [[1976]], [[1979]], [[1980]]
+
** {{1976}}, {{1979}}, {{1980}}
  
 
* '''[[המלחין הבכיר]]''':
 
* '''[[המלחין הבכיר]]''':
** [[1976]], [[1979]]
+
** {{1976}}, {{1979}}
  
 
* '''[[המעבד הבכיר]]''':
 
* '''[[המעבד הבכיר]]''':
** [[1979]]
+
** {{1979}}
  
 
* '''[[האמן הבכיר]]''':
 
* '''[[האמן הבכיר]]''':
** [[1979]]
+
** {{1979}}
  
 
==ראו גם==
 
==ראו גם==

גרסה מתאריך 00:27, 19 במאי 2012

במצעדים השנתיים (קול ישראל)
צביקה פיק

צביקה פיק, זמר, מלחין ומעבד.

פיק הוא אחד האמנים המצליחים ביותר במצעדים השנתיים, הן כזמר־יוצר והן כמלחין לאחרים. לשיאו הגיע בסוף שנות השבעים של המאה העשרים, עת זכה ארבע פעמים רצופות בתואר "זמר השנה", שיא רצף בקטגוריה זו, ושיר אחד שלו זכה בתואר "שיר השנה".

תוכן העניינים

במצעדים השנתיים

להיט הסולו הראשון של פיק היה "שני תפוחים", שנכלל באלבומו "זוהי הדרך שלי" משנת 1972. השיר דורג במצעד השנתי תשל"א (1971). מהאלבום הצליח גם השיר "זוהי הדרך שלי". בשנת 1973 הוציא את אלבומו "פיק", שמתוכו הצליח השיר "סימנים". השיר דורג במקום התשיעי במצעד השנתי תשל"ג (1973). לאותו מצעד הגיע לראשונה שיר שהלחין פיק לזמרת אחרת, "בין האצבעות", שבביצועה של רותי נבון דורג במקום השמיני במצעד.

בשנת 1974 הוציא פיק את האלבום "מה עכשיו", שכלל את אחד משיריו האהובים ביותר, "אני אוהב אותך לאה". בשנת 1975 הוציא אלבום בשם "אריך נגן מספר 4", שמתוכו הצליח הדואט "פרפרה" עם ג'וזי כץ. השיר דורג במצעד השנתי תשל"ו (1976), שבו דורגו שני שירים נוספים מאלבומו של פיק "קליידוסקופ": "משהו נשרף לי בלב" ו"דמדומים", שדורג במקום הרביעי במצעד. בשנה זו הגיע פיק למקום השני בקטגוריית "זמר השנה", והיה "המבצע הבכיר" ו"המלחין הבכיר" של המצעד, עם שלושה שירים בסך הכול.

שני שירים נוספים מהאלבום "קליידוסקופ" הגיעו למצעד השנתי תשל"ז (1977): "השנים שחלפו" ואחד מלהיטיו הגדולים ביותר של פיק, "אהבה בסוף הקיץ", שדורג במקום הרביעי במצעד. בשנה זו זכה פיק בפעם הראשונה בתואר "זמר השנה".

בשנת 1978 הוציא פיק על תקליט שדרים את שירו המצליח ביותר במצעדים השנתיים, השיר "נאסף תשרי", שהלחין למילים של המשורר נתן יונתן. השיר זכה להצלחה גדולה, ונבחר כ"שיר השנה" לשנת תשל"ח (1978). בעקבות הצלחת השיר הוציא פיק את האלבום "שירי משוררים" שבו נכלל השיר. אף על פי שהיה זה שירו היחיד של פיק במצעד של אותה שנה, הוא נבחר פעם נוספת כ"זמר השנה".

לשיאו במצעדים השנתיים הגיע פיק בשנת תשל"ט (1979). חמישה שירים בלחנו הגיעו לאותו מצעד, ארבעה ששר בעצמו ואחד נוסף שהלחין לעפרה חזה, "שיר הפריכה", שדורג במקום השמיני במצעד. שני שירים נוספים שלו דורגו בעשרת המקומות הראשונים של אותו מצעד: "לא אני", שדורג במקום החמישי, ו"מרי לו", שדורג במקום השני. שניהם נכללו באלבומו המצליח "מוסיקה", שמתוכו הצליח גם השיר "שוב נתחיל מחדש". את חמשת שיריו של פיק באותה שנה השלים השיר "אין לי איש מלבדי", שאתו הגיע למקום השני בפסטיבל הזמר והפזמון. פיק נבחר באותה שנה בפעם השלישית ברציפות כ"זמר השנה", והוביל את טבלאות הסטטיסטיקות בכל קטגוריה אפשרית: "המבצע הבכיר", "המלחין הבכיר", "המעבד הבכיר" ו"האמן הבכיר" של המצעד.

בשנת 1980 שחזר פיק את הישגו מהשנה הקודמת, כשפעם נוספת דורגו חמישה שירים בלחנו במצעד השנתי. פעם נוספת היו ארבעה מהם שלו ואחד נוסף שהלחין לזמרת אחרת, הפעם השיר "לגור אתו", שהלחין לריקי גל. שוב הגיע שיר של פיק למקום השני במצעד השנתי, הפעם "על חטא", שנכלל באלבומו "המראה". מאלבום זה הצליחו גם השירים "המראה", שדורג במקום התשיעי במצעד, ו"כוכבים בדו". שיר נוסף של פיק במצעד של אותה שנה היה "אלה סינדרלה". בשנה זו זכה פיק בפעם הרביעית ברציפות בתואר "זמר השנה", שיא רצף שלא נשבר מעולם. פעם נוספת היה גם "המבצע הבכיר" של המצעד.

במסגרת ההופעות שליוו את האלבום "המראה" הקליט פיק את השיר "כנטות היום", שדורג במצעד השנתי תשמ"א (1981). שיר נוסף שלו שדורג באותו מצעד היה "השתקפות", מתוך אלבום האוסף של פיק "להיטיו הגדולים". השיר דורג במקום התשיעי במצעד. עוד באותה שנה הלחין לשרי את אחד משיריה המצליחים ביותר, "דם חם".

בשנת 1982 התחרה פיק בפסטיבל שירי ילדים עם השיר "הסבון בכה מאוד". באותה שנה הקליט את האלבום "עכשיו", שמתוכו הצליח השיר "מישהו אחר".

בשנת 1983 הגיע בפעם האחרונה למצעדים השנתיים שיר של פיק כזמר. היה זה השיר "יש לך", שנכלל באלבומו "אוסף פרטי". מאז, שיריו של פיק במצעדים היו רק שירים שהלחין או עיבד לאחרים. פיק הגיע בשנה זו למקום השלישי בקטגוריית "זמר השנה". במצעד זה דורג גם השיר "גבריאל", שהלחין לעפרה חזה עבור אלבומה "פיתויים".

שיתוף הפעולה של פיק עם עפרה חזה נמשך גם באלבומה "בית חם", שעבורו הלחין את השיר "יד ביד". השיר זכה להצלחה, ודורג במקום השמיני במצעד השנתי תשמ"ד (1984). באותה תקופה זכה להצלחה השיר "אלף נשיקות", שהלחין פיק ליהורם גאון.

השיר האחרון בהשתתפותו של פיק במצעדים השנתיים בשנות השמונים היה שיר הצדקה "עם אחד שיר אחד", בשנת 1986. שמו שב לטבלאות המצעדים בשנת 1993, כשאורי פיינמן הקליט גרסה מחודשת לשירו "אני אוהב אותך לאה".

בשנת 1995 זכה פיק להצלחה מחודשת, כשהלחין לדנה אינטרנשיונל את השיר "אני לא יכולה בלעדיך". השיר היה לאחד מלהיטיה הגדולים ביותר של דנה, ודורג במקום החמישי במצעד השנתי תשמ"ה (1985). פיק גם השתתף בעיבוד שירה של דנה "לילה טוב אירופה", שאתו התחרתה בתחרות הקדם אירוויזיון של אותה שנה. השיר דורג במקום השביעי במצעד. בשנת 1997 זכתה להצלחה במצעדים גרסתה של נורית גלרון לשירו של פיק "אין מדינה לאהבה".

שיתוף הפעולה של פיק עם דנה אינטרנשיונל הגיע לשיאו בשנת 1998, כשהלחין למילים של יואב גינאי את השיר שאתו ייצגה את ישראל באירוויזיון, "דיווה". השיר זכה במקום הראשון באירוויזיון, והגיע למקום השני במצעד השנתי תשנ"ח (1998).

כעבור ארבע שנים הלחין פיק שיר נוסף שייצג את ישראל, ושוב למילים של גינאי. הפעם היה זה "נדליק ביחד נר", שבביצועה של שרית חדד הגיע למקום ה־12 באירוויזיון 2002. השיר דורג במקום השני במצעד השנתי תשס"ב (2002). כעבור שנתיים הגיע שיר נוסף בהלחנתו של פיק למקום השני במצעד השנתי. הפעם היה זה "הלב", שהלחין למאיה בוסקילה עבור אלבומה "סיפור מכור".

בשנת 2005 הלחין פיק את שיר האודישנים של העונה השלישית של תכנית הטלוויזיה "כוכב נולד", "חלומות מתגשמים", שאותו ביצעו הראל מויאל, הראל סקעת ועדי כהן. בשנת 2009 הפיקה חברת סלקום פרויקט בשם "עשרה לעשר", שבו הלחין פיק עשרה שירים לעשר זמרות שונות. מפרויקט זה הצליח השיר "נשמתי", שהלחין למאיה בוסקילה.

שירים

שנה מקום שיר ביצוע קרדיט
תשל"א (1971) 19 שני תפוחים צביקה פיק זמר, מלחין
תשל"ב (1972) 24 זוהי הדרך שלי צביקה פיק זמר, מלחין
תשל"ג (1973) 9 סימנים צביקה פיק זמר, מלחין
תשל"ג (1973) 8 בין האצבעות רותי נבון מלחין
תשל"ה (1975) 14 אני אוהב אותך לאה צביקה פיק זמר, מלחין, מעבד
תשל"ו (1976) 20 פרפרה צביקה פיק וג'וזי כץ זמר, מלחין
תשל"ו (1976) 11 משהו נשרף לי בלב צביקה פיק זמר, מלחין
תשל"ו (1976) 4 דמדומים צביקה פיק זמר, מלחין, מעבד
תשל"ז (1977) 30 השנים שחלפו צביקה פיק זמר, מלחין
תשל"ז (1977) 4 אהבה בסוף הקיץ צביקה פיק זמר, מלחין, מעבד
תשל"ח (1978) 1 נאסף תשרי צביקה פיק זמר, מלחין, מעבד
תשל"ט (1979) 28 אין לי איש מלבדי צביקה פיק זמר, מלחין, מעבד
תשל"ט (1979) 20 שוב נתחיל מחדש צביקה פיק זמר, מלחין, מעבד
תשל"ט (1979) 8 שיר הפריכה עפרה חזה מלחין, מעבד
תשל"ט (1979) 5 לא אני צביקה פיק זמר, מלחין, מעבד
תשל"ט (1979) 2 מרי לו צביקה פיק זמר, מלחין, מעבד
תש"ם (1980) 22 לגור אתו ריקי גל מלחין, מעבד
תש"ם (1980) 21 כוכבים בדו צביקה פיק זמר, מלחין, מעבד
תש"ם (1980) 15 אלה סינדרלה צביקה פיק זמר, מלחין
תש"ם (1980) 9 המראה צביקה פיק זמר, מלחין, מעבד
תש"ם (1980) 2 על חטא צביקה פיק זמר, מלחין, מעבד
תשמ"א (1981) 27 דם חם שרי מלחין, מעבד
תשמ"א (1981) 22 כנטות היום צביקה פיק זמר, מלחין, מעבד
תשמ"א (1981) 8 השתקפות צביקה פיק זמר, מלחין, מעבד
תשמ"ב (1982) 27 הסבון בכה מאוד צביקה פיק זמר, מלחין
תשמ"ב (1982) 15 מישהו אחר צביקה פיק זמר, מלחין, מעבד
תשמ"ג (1983) 35 גבריאל עפרה חזה מלחין
תשמ"ג (1983) 18 יש לך צביקה פיק זמר, מלחין, מעבד
תשמ"ד (1984) 8 יד ביד עפרה חזה מלחין
תשמ"ה (1985) 15 אלף נשיקות יהורם גאון מלחין
תשמ"ו (1986) 35 עם אחד שיר אחד אמני ישראל זמר
תשנ"ג (1993) 22 אני אוהב אותך לאה אורי פיינמן מלחין
תשנ"ה (1995) 7 לילה טוב אירופה דנה אינטרנשיונל מעבד
תשנ"ה (1995) 5 אני לא יכולה בלעדיך דנה אינטרנשיונל מלחין
תשנ"ז (1997) 40 אין מדינה לאהבה נורית גלרון מלחין
תשנ"ח (1998) 2 דיווה דנה אינטרנשיונל מלחין, מעבד
תשס"ב (2002) 2 נדליק ביחד נר שרית חדד מלחין
תשס"ד (2004) 2 הלב מאיה בוסקילה מלחין
תשס"ה (2005) 15 חלומות מתגשמים הראל סקעת, הראל מויאל ועדי כהן מלחין
תשס"ט (2009) 24 נשמתי מאיה בוסקילה מלחין

אלבומים

תארים וסגנויות

ראו גם

קישורים חיצוניים

כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
שכנים טובים ברשת
תיבת כלים