האתר המיושן הזה כבר לא יתעדכן. תודה ולהתראות. ראו גם מצעדים שלא עלו לאתר כאן.

רוני וייס

מתוך פזמונט
(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
(שירים)
שורה 3: שורה 3:
 
* סך הכל שירים: 13
 
* סך הכל שירים: 13
 
** כמלחין: 9
 
** כמלחין: 9
 +
 +
==במצעדים השנתיים==
 +
שירו הראשון של רוני וייס במצעדים השנתיים היה "[[זה טוב זה טוב]]" שהלחין ועיבד ל[[שוקולד מנטה מסטיק]]. השיר היה אחד המומעמדים לייצוג ישראל ב[[אירוויזיון]] 1976, והגיע למקום השישי במצעד השנתי [[תשל"ו]].
 +
 +
למצעד השנתי [[תשל"ז]] הגיעו שלושה שירים בעיבודו של וייס. המצליח שבהם היה "[[אחותי רוחמה]]" בביצוע להקת [[הגשש החיוור]]. השניים הנוספים היו "[[אני אשיר לך שיר]]" של [[אריק לביא]] ו"[[הנה הלילה]]" שהלחין ועיבד ל[[אילנית]].
 +
 +
גם במצעד של שנת [[תשל"ח]] נכללו שלושה שירים בהלחנתו ובעיבודו של וייס, מה שהפך אותו ל[[המעבד הבכיר|מעבד הבכיר]] של השנה. שירו המצליח ביותר באותה שנה היה "[[למה לא]]", שאיתו הגיעה [[שרי]] למקום הרביעי ב[[פסטיבל הזמר והפזמון]] 1978. השיר הגיע למקום השמיני במצעד השנתי. פרט לו הצליחו גם השירים "[[ציפורים]]" של [[דודו זכאי]] ו"[[גיל נסע לחול]]" של אריק לביא.
 +
 +
שיתוף הפעולה של וייס עם שרי נמשך גם בשנים שלאחר מכן, וב-1979 היא השתתפה בפסטיבל הזמר עם שיר נוסף שהלחין ועיבד וייס, "[[לעולם בעקבות השמש]]", שאיתו הגיעה למקום החמישי. שיר נוסף של שרי מאותה שנה בלחנו של וייס היה "[[זה הרגע לאהוב]]".
 +
 +
ב-1980 עיבד וייס את שירה של [[רוחמה רז]] "[[חלומות]]".
 +
 +
ב-1982 הצטרף ללהקת [[איזולירבנד]], שבה ניגן בפסנתר והלחין ועיבד את כל שיריה. להיטה הגדול ביותר של הלהקה היה "[[מלודי]]", שהגיע למקום השלישי ב[[קדם אירוויזיון]] 1982, ולאותו מקום במצעד השנתי של אותה שנה. גם השיר "[[חג על הגג]]" של הלהקה הצליח במצעדים.
 +
 +
שירו האחרון של וייס במצעדים השנתיים היה "[[שיר הסלנג]]" שעיבד ל[[להקת הנח"ל]].
  
 
==שירים==
 
==שירים==

גרסה מתאריך 02:48, 30 באפריל 2010

רוני וייס, מלחין, מעבד וחבר איזולירבנד.

  • סך הכל שירים: 13
    • כמלחין: 9

תוכן העניינים

במצעדים השנתיים

שירו הראשון של רוני וייס במצעדים השנתיים היה "זה טוב זה טוב" שהלחין ועיבד לשוקולד מנטה מסטיק. השיר היה אחד המומעמדים לייצוג ישראל באירוויזיון 1976, והגיע למקום השישי במצעד השנתי תשל"ו.

למצעד השנתי תשל"ז הגיעו שלושה שירים בעיבודו של וייס. המצליח שבהם היה "אחותי רוחמה" בביצוע להקת הגשש החיוור. השניים הנוספים היו "אני אשיר לך שיר" של אריק לביא ו"הנה הלילה" שהלחין ועיבד לאילנית.

גם במצעד של שנת תשל"ח נכללו שלושה שירים בהלחנתו ובעיבודו של וייס, מה שהפך אותו למעבד הבכיר של השנה. שירו המצליח ביותר באותה שנה היה "למה לא", שאיתו הגיעה שרי למקום הרביעי בפסטיבל הזמר והפזמון 1978. השיר הגיע למקום השמיני במצעד השנתי. פרט לו הצליחו גם השירים "ציפורים" של דודו זכאי ו"גיל נסע לחול" של אריק לביא.

שיתוף הפעולה של וייס עם שרי נמשך גם בשנים שלאחר מכן, וב-1979 היא השתתפה בפסטיבל הזמר עם שיר נוסף שהלחין ועיבד וייס, "לעולם בעקבות השמש", שאיתו הגיעה למקום החמישי. שיר נוסף של שרי מאותה שנה בלחנו של וייס היה "זה הרגע לאהוב".

ב-1980 עיבד וייס את שירה של רוחמה רז "חלומות".

ב-1982 הצטרף ללהקת איזולירבנד, שבה ניגן בפסנתר והלחין ועיבד את כל שיריה. להיטה הגדול ביותר של הלהקה היה "מלודי", שהגיע למקום השלישי בקדם אירוויזיון 1982, ולאותו מקום במצעד השנתי של אותה שנה. גם השיר "חג על הגג" של הלהקה הצליח במצעדים.

שירו האחרון של וייס במצעדים השנתיים היה "שיר הסלנג" שעיבד ללהקת הנח"ל.

שירים

שנה מקום שיר ביצוע קרדיט
תשל"ו (1976) 6 זה טוב זה טוב שוקולד מנטה מסטיק מלחין, מעבד
תשל"ז (1977) 25 אני אשיר לך שיר אריק לביא מעבד
תשל"ז (1977) 18 הנה הלילה אילנית מלחין, מעבד
תשל"ז (1977) 8 אחותי רוחמה הגשש החיוור מעבד
תשל"ח (1978) 30 גיל נסע לחול אריק לביא מלחין, מעבד
תשל"ח (1978) 13 ציפורים דודו זכאי מלחין, מעבד
תשל"ח (1978) 8 למה לא שרי מלחין, מעבד
תשל"ט (1979) 25 לעולם בעקבות השמש שרי מלחין, מעבד
תשל"ט (1979) 17 זה הרגע לאהוב שרי מלחין, מעבד
תש"ם (1980) 24 חלומות רוחמה רז מעבד
תשמ"ב (1982) 28 חג על הגג איזולירבנד חבר להקה, מלחין, מעבד
תשמ"ב (1982) 3 מלודי איזולירבנד חבר להקה, מלחין, מעבד
תשמ"ו (1986) 30 שיר הסלנג להקת הנח"ל מעבד

הישגים

תארים

קישורים חיצוניים

כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
שכנים טובים ברשת
תיבת כלים