האתר המיושן הזה כבר לא יתעדכן. תודה ולהתראות. ראו גם מצעדים שלא עלו לאתר כאן.

יענקל'ה רוטבליט

מתוך פזמונט
(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
שורה 3: שורה 3:
 
|שיר ראשון=1970
 
|שיר ראשון=1970
 
|שיר אחרון=2004
 
|שיר אחרון=2004
|מיקום שיא=1: [[באה מאהבה]], [[1987]]; [[דרכנו]], [[2002]]
+
|מיקום שיא=1: [[באה מאהבה]], {{1987}}; [[דרכנו]], {{2002}}
|שיא למצעד=3 ([[1984]])
+
|שיא למצעד=3: {{1984}}
 
}}
 
}}
 
'''יעקב (יענקל'ה) רוטבליט''' (נולד ב-1945), פזמונאי.
 
'''יעקב (יענקל'ה) רוטבליט''' (נולד ב-1945), פזמונאי.
  
רוטבליט הוא מהפזמונאים המצליחים ביותר בתולדות המצעדים השנתיים. בסך הכול נכנסו למצעדים 26 שירים שונים שכתב, מה שמציב אותו בעשרת הגדולים של הפזמונאים הפוריים ביותר במצעדים. שני שירים שכתב גם זכו בתואר "[[שיר השנה]]".
+
רוטבליט הוא מהפזמונאים המצליחים ביותר בתולדות המצעדים השנתיים. בסך הכול נכנסו למצעדים 26 שירים שונים שכתב, מה שמציב אותו בעשרת הגדולים של הפזמונאים הפוריים ביותר במצעדים. שני שירים שכתב גם זכו בתואר "[[שיר השנה]]": "[[באה מאהבה]]" ו"[[דרכנו]]".
  
 
==במצעדים השנתיים==
 
==במצעדים השנתיים==
שיריו הראשונים של רוטבליט במצעדים השנתיים היו בשנת [[תש"ל]], כשבעשרת הגדולים של אותה שנה נכללו שניים משיריו: "[[חוזה לך ברח]]" של [[אושיק לוי]] במקום העשירי, והלהיט "[[שיר לשלום]]" של [[להקת הנח"ל]] במקום החמישי. שירים מצליחים נוספים פרי עטו באותה תקופה היו "[[בלדה לעוזב קיבוץ]]" בביצוע [[כיף התקווה הטובה]], "[[מה איתי]]" של [[אריק איינשטיין]] ו[[ג'וזי כץ]], ו"[[יש לי יום הולדת]]" של [[אחרית הימים]], שהגיע למקום ה-8 במצעד השנתי [[תשל"ב]].
+
שיריו הראשונים של רוטבליט במצעדים השנתיים היו בשנת {{תש"ל}}, כשבעשרת המקומות הראשונים של אותו מצעד נכללו שניים משיריו: "[[חוזה לך ברח]]" של [[אושיק לוי]], שדורג במקום העשירי במצעד, והלהיט "[[שיר לשלום]]" של [[להקת הנח"ל]], שדורג במקום החמישי. שירים מצליחים נוספים פרי עטו באותה תקופה היו "[[בלדה לעוזב קיבוץ]]" בביצוע [[כיף התקווה הטובה]], "[[מה איתי]]" של [[אריק איינשטיין]] ו[[ג'וזי כץ]] ו"[[יש לי יום הולדת]]" של [[אחרית הימים]], שהגיע למקום השמיני במצעד השנתי {{תשל"ב}}.
  
ב-1972 הקליט אריק איינשטיין את שירו של רוטבליט "[[אימא אדמה]]", שהגיע למקום הרביעי במצעד השנתי [[תשל"ג]]. כעבור שנתיים שר איינשטיין במסגרת הסרט "[[סוסעץ]]" את השיר "[[סוס עץ]]" שכתב רוטבליט. ל[[יהודית רביץ (אלבום)|אלבום הבכורה]] של [[יהודית רביץ]] שיצא ב-1979 כתב רוטבליט את השיר "[[לקחת את ידי בידך]]", שהגיע למקום השישי במצעד השנתי [[תשל"ט]].
+
בשנת 1972 הקליט אריק איינשטיין את שירו של רוטבליט "[[אימא אדמה]]", שהגיע למקום הרביעי במצעד השנתי {{תשל"ג}}. בשנת 1978 שר איינשטיין במסגרת הסרט "[[סוסעץ]]" את השיר "[[סוס עץ]]" שכתב רוטבליט. ל[[יהודית רביץ (אלבום)|אלבום הבכורה]] של [[יהודית רביץ]], שיצא בשנת 1979, כתב רוטבליט את השיר "[[לקחת את ידי בידך]]", שהגיע למקום השישי במצעד השנתי {{תשל"ט}}.
  
בשנות השמונים החל רוטבליט בשיתוף פעולה מתמשך עם [[שמוליק קראוס]], שהתבטא בין היתר בשירים כ"[[גיטרה]]" ו"[[רואים רחוק רואים שקוף]]". ל[[תיסלם 2|אלבומה השני]] של להקת [[תיסלם]] שיצא ב-1983 כתב את "[[בוקר של כיף]]", שהגיע למקום השלישי במצעד השנתי [[תשמ"ג]].
+
בשנות השמונים החל רוטבליט בשיתוף פעולה מתמשך עם [[שמוליק קראוס]], שהתבטא בין היתר בשירים כ"[[גיטרה]]" ו"[[רואים רחוק רואים שקוף]]". ל[[תיסלם 2|אלבומה השני]] של להקת [[תיסלם]], שיצא בשנת 1983, כתב את השיר "[[בוקר של כיף]]", שהגיע למקום השלישי במצעד השנתי {{תשמ"ג}}.
  
 
שנתו המצליחה ביותר של רוטבליט במצעדים השנתיים הייתה [[תשמ"ד]], כשלמצעד זה הגיעו שלושה שירים שכתב. פרט ל"רואים רואים שקוף", נכללו במצעד גם "[[אני שוכב לי על הגב]]" בביצועו של [[אריאל זילבר]] ו"[[מכת שמש (יובל בנאי)|מכת שמש]]" של [[יובל בנאי]].
 
שנתו המצליחה ביותר של רוטבליט במצעדים השנתיים הייתה [[תשמ"ד]], כשלמצעד זה הגיעו שלושה שירים שכתב. פרט ל"רואים רואים שקוף", נכללו במצעד גם "[[אני שוכב לי על הגב]]" בביצועו של [[אריאל זילבר]] ו"[[מכת שמש (יובל בנאי)|מכת שמש]]" של [[יובל בנאי]].
  
ב-1987 הוציאה [[יהודית רביץ]] את אלבומה "[[באה מאהבה (אלבום)|באה מאהבה]]". ארבעה שירים מאלבום זה הגיעו למצעדים השנתיים, שאת כולם כתב רוטבליט. להיט האלבום היה "[[באה מאהבה]]", שנבחר כ"[[שיר השנה]]" לשנת [[תשמ"ז]]. פרט לו הצליחו גם "[[רחבת הריקודים]]", "[[שבתות וחגים]]" ו"[[סוף לסיפור]]".
+
בשנת 1987 הוציאה [[יהודית רביץ]] את אלבומה "[[באה מאהבה (אלבום)|באה מאהבה]]". ארבעה שירים מאלבום זה הגיעו למצעדים השנתיים, שאת כולם כתב רוטבליט. להיט האלבום היה "[[באה מאהבה]]", שנבחר כ"[[שיר השנה]]" לשנת {{תשמ"ז}}. פרט לו הצליחו גם השירים "[[רחבת הריקודים]]", "[[שבתות וחגים]]" ו"[[סוף לסיפור]]".
  
 
החל משנות התשעים הפכו שיריו של רוטבליט במצעדים השנתיים לנדירים יותר. מהמצליחים בשיריו באותה תקופה היו "[[פעמיים ביום]]" שכתב ל[[אדם]], "[[יש לי חולשה לרקדנים]]" בביצוע [[ריקי גל]] וביצועו המחודש של [[יהודה פוליקר]] לשיר "[[דברים שרציתי לומר]]".
 
החל משנות התשעים הפכו שיריו של רוטבליט במצעדים השנתיים לנדירים יותר. מהמצליחים בשיריו באותה תקופה היו "[[פעמיים ביום]]" שכתב ל[[אדם]], "[[יש לי חולשה לרקדנים]]" בביצוע [[ריקי גל]] וביצועו המחודש של [[יהודה פוליקר]] לשיר "[[דברים שרציתי לומר]]".
  
בשנת 2001 הקליטה [[מיקה קרני]] גרסה מחודשת לשירה של [[ג'וזי כץ]] "[[אצלי הכול בסדר (ג'וזי כץ)|אצלי הכול בסדר]]", שרוטבליט השתתף בכתיבתו. בסוף אותה שנה הקליטו [[שרית וינו-אלעד]] ו[[חני פירסטנברג]] גרסת כיסוי לשיר "[[דרכנו]]" שכתב רוטבליט ל[[דני בסן]]. גרסתן לשיר זכתה להצלחה גדולה, והשיר נבחר כ"שיר השנה" לשנת [[תשס"ב]]. למקום השביעי באותה שנה הגיע השיר "[[בוכה אל הקירות]]" של [[דויד ברוזה]], שרוטבליט כתב את מילותיו העבריות יחד עם [[אלונה קמחי]].
+
בשנת 2001 הקליטה [[מיקה קרני]] גרסה מחודשת לשירה של [[ג'וזי כץ]] "[[אצלי הכול בסדר (ג'וזי כץ)|אצלי הכול בסדר]]", שרוטבליט השתתף בכתיבתו. בסוף אותה שנה הקליטו [[שרית וינו-אלעד]] ו[[חני פירסטנברג]] גרסת כיסוי לשיר "[[דרכנו]]", שכתב רוטבליט ל[[דני בסן]]. גרסתן לשיר זכתה להצלחה גדולה, והשיר נבחר כ"שיר השנה" לשנת {{{תשס"ב}}. למקום השביעי באותו מצדע הגיע השיר "[[בוכה אל הקירות]]" של [[דויד ברוזה]], שרוטבליט כתב את מילותיו העבריות יחד עם [[אלונה קמחי]].
  
שירו האחרון של רוטבליט במצעדים השנתיים היה "[[כמו ששיר נוגע]]" בשנת [[תשס"ד]], שכתב עבור [[נינט טייב]] כפרס על זכייתה בתוכנית הטלוויזיה "[[כוכב נולד]]".
+
שירו האחרון של רוטבליט במצעדים השנתיים היה "[[כמו ששיר נוגע]]", שכתב עבור [[נינט טייב]] כפרס על זכייתה בתוכנית הטלוויזיה "[[כוכב נולד]]". השיר דורג במצעד השנתי {{תשס"ד}}.
  
 
==שירים==
 
==שירים==
שורה 240: שורה 240:
 
==תארים==
 
==תארים==
 
* '''[[שיר השנה]]''':
 
* '''[[שיר השנה]]''':
** [[1987]] - [[באה מאהבה]]
+
** {{1987}} - [[באה מאהבה]]
** [[2002]] - [[דרכנו]]
+
** {{2002}} - [[דרכנו]]
  
 
==קישורים חיצוניים==
 
==קישורים חיצוניים==

גרסה מתאריך 10:58, 25 במרץ 2012

במצעדים השנתיים (קול ישראל)

יעקב (יענקל'ה) רוטבליט (נולד ב-1945), פזמונאי.

רוטבליט הוא מהפזמונאים המצליחים ביותר בתולדות המצעדים השנתיים. בסך הכול נכנסו למצעדים 26 שירים שונים שכתב, מה שמציב אותו בעשרת הגדולים של הפזמונאים הפוריים ביותר במצעדים. שני שירים שכתב גם זכו בתואר "שיר השנה": "באה מאהבה" ו"דרכנו".

תוכן העניינים

במצעדים השנתיים

שיריו הראשונים של רוטבליט במצעדים השנתיים היו בשנת תש"ל (1970), כשבעשרת המקומות הראשונים של אותו מצעד נכללו שניים משיריו: "חוזה לך ברח" של אושיק לוי, שדורג במקום העשירי במצעד, והלהיט "שיר לשלום" של להקת הנח"ל, שדורג במקום החמישי. שירים מצליחים נוספים פרי עטו באותה תקופה היו "בלדה לעוזב קיבוץ" בביצוע כיף התקווה הטובה, "מה איתי" של אריק איינשטיין וג'וזי כץ ו"יש לי יום הולדת" של אחרית הימים, שהגיע למקום השמיני במצעד השנתי תשל"ב (1972).

בשנת 1972 הקליט אריק איינשטיין את שירו של רוטבליט "אימא אדמה", שהגיע למקום הרביעי במצעד השנתי תשל"ג (1973). בשנת 1978 שר איינשטיין במסגרת הסרט "סוסעץ" את השיר "סוס עץ" שכתב רוטבליט. לאלבום הבכורה של יהודית רביץ, שיצא בשנת 1979, כתב רוטבליט את השיר "לקחת את ידי בידך", שהגיע למקום השישי במצעד השנתי תשל"ט (1979).

בשנות השמונים החל רוטבליט בשיתוף פעולה מתמשך עם שמוליק קראוס, שהתבטא בין היתר בשירים כ"גיטרה" ו"רואים רחוק רואים שקוף". לאלבומה השני של להקת תיסלם, שיצא בשנת 1983, כתב את השיר "בוקר של כיף", שהגיע למקום השלישי במצעד השנתי תשמ"ג (1983).

שנתו המצליחה ביותר של רוטבליט במצעדים השנתיים הייתה תשמ"ד, כשלמצעד זה הגיעו שלושה שירים שכתב. פרט ל"רואים רואים שקוף", נכללו במצעד גם "אני שוכב לי על הגב" בביצועו של אריאל זילבר ו"מכת שמש" של יובל בנאי.

בשנת 1987 הוציאה יהודית רביץ את אלבומה "באה מאהבה". ארבעה שירים מאלבום זה הגיעו למצעדים השנתיים, שאת כולם כתב רוטבליט. להיט האלבום היה "באה מאהבה", שנבחר כ"שיר השנה" לשנת תשמ"ז (1987). פרט לו הצליחו גם השירים "רחבת הריקודים", "שבתות וחגים" ו"סוף לסיפור".

החל משנות התשעים הפכו שיריו של רוטבליט במצעדים השנתיים לנדירים יותר. מהמצליחים בשיריו באותה תקופה היו "פעמיים ביום" שכתב לאדם, "יש לי חולשה לרקדנים" בביצוע ריקי גל וביצועו המחודש של יהודה פוליקר לשיר "דברים שרציתי לומר".

בשנת 2001 הקליטה מיקה קרני גרסה מחודשת לשירה של ג'וזי כץ "אצלי הכול בסדר", שרוטבליט השתתף בכתיבתו. בסוף אותה שנה הקליטו שרית וינו-אלעד וחני פירסטנברג גרסת כיסוי לשיר "דרכנו", שכתב רוטבליט לדני בסן. גרסתן לשיר זכתה להצלחה גדולה, והשיר נבחר כ"שיר השנה" לשנת {תשס"ב (2002). למקום השביעי באותו מצדע הגיע השיר "בוכה אל הקירות" של דויד ברוזה, שרוטבליט כתב את מילותיו העבריות יחד עם אלונה קמחי.

שירו האחרון של רוטבליט במצעדים השנתיים היה "כמו ששיר נוגע", שכתב עבור נינט טייב כפרס על זכייתה בתוכנית הטלוויזיה "כוכב נולד". השיר דורג במצעד השנתי תשס"ד (2004).

שירים

שנה מקום שיר ביצוע
תש"ל (1970) 10 חוזה לך ברח אושיק לוי
תש"ל (1970) 5 שיר לשלום להקת הנח"ל
תשל"א (1971) 25 בלדה לעוזב קיבוץ כיף התקווה הטובה
תשל"א (1971) 12 מה איתי אריק איינשטיין וג'וזי כץ
תשל"ב (1972) 8 יש לי יום הולדת אחרית הימים
תשל"ג (1973) 4 אימא אדמה אריק איינשטיין
תשל"ה (1975) 23 בואי נעשה לנו חג יגאל בשן
תשל"ח (1978) 12 סוס עץ אריק איינשטיין
תשל"ט (1979) 6 לקחת את ידי בידך יהודית רביץ
תשמ"ג (1983) 31 גיטרה שמוליק קראוס
תשמ"ג (1983) 3 בוקר של כיף תיסלם
תשמ"ד (1984) 31 רואים רחוק רואים שקוף שמוליק קראוס ואילן וירצברג
תשמ"ד (1984) 30 אני שוכב לי על הגב אריאל זילבר
תשמ"ד (1984) 23 מכת שמש יובל בנאי
תשמ"ו (1986) 22 ככלות הקול והתמונה דני בסן
תשמ"ז (1987) 33 רחבת הריקודים יהודית רביץ
תשמ"ז (1987) 1 באה מאהבה יהודית רביץ
תשמ"ח (1988) 39 סוף לסיפור יהודית רביץ
תשמ"ח (1988) 29 שבתות וחגים יהודית רביץ
תשנ"א (1991) 37 פעמיים ביום אדם
תשנ"ד (1994) 16 יש לי חולשה לרקדנים ריקי גל
תשנ"ז (1997) 13 דברים שרציתי לומר יהודה פוליקר
תשס"א (2001) 23 אצלי הכול בסדר מיקה קרני
תשס"ב (2002) 7 בוכה אל הקירות דויד ברוזה
תשס"ב (2002) 1 דרכנו שרית וינו-אלעד וחני פירסטנברג
תשס"ד (2004) 30 כמו ששיר נוגע נינט טייב

תארים

קישורים חיצוניים

כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
שכנים טובים ברשת
תיבת כלים