האתר המיושן הזה כבר לא יתעדכן. תודה ולהתראות. ראו גם מצעדים שלא עלו לאתר כאן.

שיר לשלום

מתוך פזמונט
(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
שורה 15: שורה 15:
 
'''שִׁיר לַשָּׁלוֹם''' הוא שיר מאת [[להקת הנח"ל]]. את השיר כתב [[יענקל'ה רוטבליט]] והלחין ועיבד [[יאיר רוזנבלום]]{{מקור|וזוהי רק ההתחלה: 300 השירים הגדולים של הלהקות הצבאיות – 14 דיסקים, NMC, {{כ}} 2010}}.
 
'''שִׁיר לַשָּׁלוֹם''' הוא שיר מאת [[להקת הנח"ל]]. את השיר כתב [[יענקל'ה רוטבליט]] והלחין ועיבד [[יאיר רוזנבלום]]{{מקור|וזוהי רק ההתחלה: 300 השירים הגדולים של הלהקות הצבאיות – 14 דיסקים, NMC, {{כ}} 2010}}.
  
סולנית השיר היא [[מירי אלוני]], ואת סולו הגיטרה המפורסם בפתיחה מנגן [[דני סנדרסון]]. השיר נכלל בתכניתה של הלהקה "שא לשלום", או בשמה המוכר יותר "[[בהיאחזות הנח"ל בסיני]]". השיר "הגיע" עד לכנסת ונאסר להשמעה במרחבי הפיקוד של האלוף רחבעם זאבי (גנדי). עוד מחברי המחזור היו [[גידי גוב]], [[אפרים שמיר]], [[ירדנה ארזי]], [[רותי הולצמן]], [[לאה לופטין]], [[איציק בן מלך]], [[תמי עזריה]], [[מאיר פניגשטיין]] ו[[אלון אולארצ'יק]].
+
רוטבליט כתב את השיר לאחר שנפצע קשה במלחמת ששת הימים ואיבד אחת מרגליו. רוזנבלום התאים לשיר לחן שהזכיר את אווירת המחזמר "שׂער" שהיה אז פופולרי{{הערה|שם=תמיד עולה המנגינה|1=תמיד עולה המנגינה: משירי יאיר רוזנבלום, הוצאת ידיעות אחרונות, תל אביב 2013, עמ' 60}}. השיר נכלל בתכנית של [[להקת הנח"ל]] "[[בהיאחזות הנח"ל בסיני]]", עם הסולנית [[מירי אלוני]]. את את סולו הגיטרה המפורסם בפתיחה מנגן [[דני סנדרסון]].
 +
 
 +
לאחר פרסומו של השיר הוא עורר סערה בציבורית, ובכנסת אף הוגשה שאילתה איך מאפשרים לבצע שיר כזה בלהקה צבאית. אלוף פיקוד המרכז, רחבעם זאבי, אף אסר על להקת הנח"ל להופיע בתחומי פיקודו{{הערה|שם=תמיד עולה המנגינה}}. למרות הסערה סביבו זכה השיר להצלחה רבה בקרב הקהל הרחב מיד עם צאתו, ודורג במקום החמישי במצעד השנתי {{תש"ל}}.
  
 
==מצעדים נוספים==
 
==מצעדים נוספים==

גרסה מתאריך 11:57, 17 באוגוסט 2014

שִׁיר לַשָּׁלוֹם / להקת הנח"ל
המצעד השנתי תש"ל (1970)
מקום 5
הקודם:
6. עפרה
הבא:
4. אהבתה של תרזה דימון
יענקל'ה רוטבליט

שִׁיר לַשָּׁלוֹם הוא שיר מאת להקת הנח"ל. את השיר כתב יענקל'ה רוטבליט והלחין ועיבד יאיר רוזנבלום[1].

רוטבליט כתב את השיר לאחר שנפצע קשה במלחמת ששת הימים ואיבד אחת מרגליו. רוזנבלום התאים לשיר לחן שהזכיר את אווירת המחזמר "שׂער" שהיה אז פופולרי[2]. השיר נכלל בתכנית של להקת הנח"ל "בהיאחזות הנח"ל בסיני", עם הסולנית מירי אלוני. את את סולו הגיטרה המפורסם בפתיחה מנגן דני סנדרסון.

לאחר פרסומו של השיר הוא עורר סערה בציבורית, ובכנסת אף הוגשה שאילתה איך מאפשרים לבצע שיר כזה בלהקה צבאית. אלוף פיקוד המרכז, רחבעם זאבי, אף אסר על להקת הנח"ל להופיע בתחומי פיקודו[2]. למרות הסערה סביבו זכה השיר להצלחה רבה בקרב הקהל הרחב מיד עם צאתו, ודורג במקום החמישי במצעד השנתי תש"ל (1970).

מצעדים נוספים

מצעד הישג
מצעד שירי הלהקות הצבאיות מקום 2
המצעד של המדינה מקום 51
פעמוני היובל מקום 3

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. המקור לקרדיטים: וזוהי רק ההתחלה: 300 השירים הגדולים של הלהקות הצבאיות – 14 דיסקים, NMC, ‏ 2010
  2. 2.0 2.1 תמיד עולה המנגינה: משירי יאיר רוזנבלום, הוצאת ידיעות אחרונות, תל אביב 2013, עמ' 60
כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
שכנים טובים ברשת
תיבת כלים