האתר המיושן הזה כבר לא יתעדכן. תודה ולהתראות. ראו גם מצעדים שלא עלו לאתר כאן.

להקת הנח"ל

מתוך פזמונט
(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
שורה 3: שורה 3:
 
|שיר ראשון=1969
 
|שיר ראשון=1969
 
|שיר אחרון=1986
 
|שיר אחרון=1986
|מיקום שיא=5: [[שיר לשלום]], [[1970]]
+
|מיקום שיא=5: [[שיר לשלום]], {{1970}}
 
|שיא למצעד=3 ([[1969]])
 
|שיא למצעד=3 ([[1969]])
|תארים=* '''[[להקת השנה]]:''' [[1969]]
+
|תארים=* '''[[להקת השנה]]:''' {{1969}}
 
}}
 
}}
 
'''להקת הנח"ל''', להקה צבאית.
 
'''להקת הנח"ל''', להקה צבאית.
  
==במצעדים השנתיים==
 
 
להקת הנח"ל היא המצליחה שבלהקות הצבאיות, מה שמוצא ביטוי גם במצעדי הפזמונים השנתיים, שבהם היא הלהקה הצבאית עם מספר השירים הגבוה ביותר (בתיקו עם [[להקת פיקוד צפון]]).
 
להקת הנח"ל היא המצליחה שבלהקות הצבאיות, מה שמוצא ביטוי גם במצעדי הפזמונים השנתיים, שבהם היא הלהקה הצבאית עם מספר השירים הגבוה ביותר (בתיקו עם [[להקת פיקוד צפון]]).
  
ב-1968 הועלתה אחת התכניות המצליחות ביותר של הלהקה, "[[התכנית ה-21]]". שלושה שירים מהתכנית הגיעו למצעד השנתי הראשון שנערך בשנת [[תשכ"ט]]: "[[בשמלה אדומה]]", "[[קרנבל בנח"ל]]" ו"[[החיים היפים]]", השניים האחרונים לעשרת הגדולים. באותה שנה זכתה הלהקה בתואר "[[להקת השנה]]". כוכבי הלהקה באותה תכנית היו [[מוטי פליישר]] ו[[אופירה גלוסקא]].
+
==במצעדים השנתיים==
 +
בשנת 1968 הועלתה אחת התכניות המצליחות ביותר של הלהקה, "[[התכנית ה-21]]". שלושה שירים מהתכנית הגיעו למצעד השנתי הראשון, שנערך בשנת {{תשכ"ט}}: "[[בשמלה אדומה]]", "[[קרנבל בנח"ל]]" ו"[[החיים היפים]]". השניים האחרונים דורגו בעשרת המקומות הראשונים. באותה שנה זכתה הלהקה בתואר "[[להקת השנה]]". כוכבי הלהקה באותה תכנית היו [[מוטי פליישר]] ו[[אופירה גלוסקא]].
  
ב-1969 העלתה הלהקה את תכניתה "[[בהיאחזות הנח"ל בסיני]]", שמתוכה הצליח השיר "[[שיר לשלום]]" בביצועה של [[מירי אלוני]]. השיר הגיע למקום ה-5 במצעד השנתי [[תש"ל]], הגבוה ביותר מבין שירי הלהקה במצעדים השנתיים.
+
בשנת 1969 העלתה הלהקה את תכניתה "[[בהיאחזות הנח"ל בסיני]]", שמתוכה הצליח השיר "[[שיר לשלום]]" עם הסולנית [[מירי אלוני]]. השיר הגיע למקום החמישי במצעד השנתי {{תש"ל}}, הגבוה ביותר מבין שירי הלהקה במצעדים השנתיים.
  
 
השיר האחרון של להקת הנח"ל בגלגולה המקורי במצעדים השנתיים היה "[[בלדה ליצחק שדה]]", מתוך תכניתה "[[הפלנח"ניק]]".
 
השיר האחרון של להקת הנח"ל בגלגולה המקורי במצעדים השנתיים היה "[[בלדה ליצחק שדה]]", מתוך תכניתה "[[הפלנח"ניק]]".
  
ב-1985 חידשו הלהקות הצבאיות את פעילותן, ובהם להקת הנח"ל, שהעלתה את תכניתה "[[התחדשות]]". מתכנית זו הצליחו השירים "[[שרית הספרית]]" ו"[[שיר הסלנג]]". כמו כן נכלל בה השיר "[[דרישת שלום]]", שאותו הקליטה הלהקה יחד עם [[ירדנה ארזי]] במסגרת ה[[שירותרום]]. בשנת [[תשמ"ה]] הגיעה הלהקה למקום השני בקטגוריית "להקת השנה".
+
בשנת 1985 חידשו הלהקות הצבאיות את פעילותן, ובהן להקת הנח"ל, שהעלתה את תכניתה "[[התחדשות]]". מתכנית זו הצליחו השירים "[[שרית הספרית]]" ו"[[שיר הסלנג]]". כמו כן נכלל בה השיר "[[דרישת שלום]]", שאותו הקליטה הלהקה יחד עם [[ירדנה ארזי]] במסגרת ה[[שירותרום]]. בשנת {{תשמ"ה}} הגיעה הלהקה למקום השני בקטגוריית "להקת השנה".
  
 
==שירים==
 
==שירים==
שורה 95: שורה 95:
 
==תארים==
 
==תארים==
 
* '''[[להקת השנה]]''':
 
* '''[[להקת השנה]]''':
** מקום 1: [[1969]]
+
** מקום 1: {{1969}}
** מקום 2: [[1985]]
+
** מקום 2: {{1985}}
  
 
==קישורים חיצוניים==
 
==קישורים חיצוניים==

גרסה מתאריך 23:36, 5 באפריל 2012

במצעדים השנתיים (קול ישראל)

להקת הנח"ל, להקה צבאית.

להקת הנח"ל היא המצליחה שבלהקות הצבאיות, מה שמוצא ביטוי גם במצעדי הפזמונים השנתיים, שבהם היא הלהקה הצבאית עם מספר השירים הגבוה ביותר (בתיקו עם להקת פיקוד צפון).

תוכן העניינים

במצעדים השנתיים

בשנת 1968 הועלתה אחת התכניות המצליחות ביותר של הלהקה, "התכנית ה-21". שלושה שירים מהתכנית הגיעו למצעד השנתי הראשון, שנערך בשנת תשכ"ט (1969): "בשמלה אדומה", "קרנבל בנח"ל" ו"החיים היפים". השניים האחרונים דורגו בעשרת המקומות הראשונים. באותה שנה זכתה הלהקה בתואר "להקת השנה". כוכבי הלהקה באותה תכנית היו מוטי פליישר ואופירה גלוסקא.

בשנת 1969 העלתה הלהקה את תכניתה "בהיאחזות הנח"ל בסיני", שמתוכה הצליח השיר "שיר לשלום" עם הסולנית מירי אלוני. השיר הגיע למקום החמישי במצעד השנתי תש"ל (1970), הגבוה ביותר מבין שירי הלהקה במצעדים השנתיים.

השיר האחרון של להקת הנח"ל בגלגולה המקורי במצעדים השנתיים היה "בלדה ליצחק שדה", מתוך תכניתה "הפלנח"ניק".

בשנת 1985 חידשו הלהקות הצבאיות את פעילותן, ובהן להקת הנח"ל, שהעלתה את תכניתה "התחדשות". מתכנית זו הצליחו השירים "שרית הספרית" ו"שיר הסלנג". כמו כן נכלל בה השיר "דרישת שלום", שאותו הקליטה הלהקה יחד עם ירדנה ארזי במסגרת השירותרום. בשנת תשמ"ה (1985) הגיעה הלהקה למקום השני בקטגוריית "להקת השנה".

שירים

שנה מקום שיר ביצוע
תשכ"ט (1969) 11 בשמלה אדומה להקת הנח"ל
תשכ"ט (1969) 9 קרנבל בנח"ל להקת הנח"ל
תשכ"ט (1969) 7 החיים היפים להקת הנח"ל
תש"ל (1970) 5 שיר לשלום להקת הנח"ל
תשל"ב (1972) 25 בלדה ליצחק שדה להקת הנח"ל
תשמ"ה (1985) 24 שרית הספרית להקת הנח"ל
תשמ"ה (1985) 12 דרישת שלום ירדנה ארזי ולהקת הנח"ל
תשמ"ו (1986) 30 שיר הסלנג להקת הנח"ל

תכניות

תארים

קישורים חיצוניים

כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
שכנים טובים ברשת
תיבת כלים