האתר המיושן הזה כבר לא יתעדכן. תודה ולהתראות. ראו גם מצעדים שלא עלו לאתר כאן.

פזמונט:מקורות מידע

מתוך פזמונט
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

האתר מכיל מידע רב, השאוב ממקורות מידע שונים. בעמוד זה יפורטו במידת האפשר מקורות המידע לנתונים באתר.

תוכן העניינים

המצעדים

טבלאות המצעדים משנת תשכ"ט עד שנת תשס"ב מבוססות על שידורי המרתון של מצעדי העבר ברשת ג', מאוקטובר 2002 עד יולי 2003. הנתונים תועדו בשידור חי על ידי חברי פורום "מוזיקה עברית ישנה וחדשה" בתפוז. חברי הפורום שתרמו לכך הם:

את תיעוד המצעדים שלפני תשכ"ט הביא "מונסטראט". כמו כן תרמו לטבלאות "מארסו" ו"hilagilady", שהוסיפו קישורים לשמיעת השירים באתר MOOMA, ו"קוליפון", שהוסיף את הנתונים של רוב שירי הלהקות הצבאיות, ואת הנתונים על שירים מסרטים ומהצגות.

זוהי הזדמנות להודות לכל האנשים הנפלאים האלה, שבלעדיהם אין ספק שהאתר הזה לא היה קיים.

את המצעדים השנתיים מתשס"ג ואילך תיעדתי אני (מור שמש, "מוריסיו" בתפוז) בשידור חי.

קרדיטים לשירים

במקור, המקור העיקרי לקרדיטים של השירים (מילים, לחן ועיבוד) היה מנוע איתור היצירות של אקו"ם. לא אני התחלתי בכך, אלא יוצרי הטבלאות המקוריים (ראו לעיל). בתום שידורי המרתון הנתונים לא היו מלאים (בחלק מהשירים היו חסרים קרדיטים), ולכן השלמתי אותם בעזרת אתר אקו"ם. במידה ובאקו"ם לא היו הנתונים המלאים, השתמשתי באתר MOOMA.

עם השנים, הבחנתי באי-התאמות רבות בין הרשום באקו"ם לבין הקרדיטים באלבומים. לכן, החל מסוף שנת 2009, החלטתי כי המקור האמין ביותר לקרדיטים צריך להיות אלבומי האמנים, ורק אחר כך אקו"ם. התחלתי לעבור על כל האלבומים שבביתי, ולבדוק את התאמת הקרדיטים שם לאקו"ם. נדהמתי לגלות כמה טעויות יש באקו"ם לעומת הרשום באלבומים, והתחלתי לשנות את הקרדיטים בקובץ ובאתר בהתאם. העדיפות ניתנת לאלבומים המקוריים שבהם הופיעו השירים, ורק אחר כך לאלבומי אוסף. בשנת 2012 התחלתי להשתמש גם באתרים Bandcamp ו-Linktone כמקורות מידע.

עד כה נבדקו בצורה זו כ-57 אחוזים מהשירים במצעדים השנתיים.

חברי להקות

המקור העיקרי לנתונים על חברי הלהקות הוא אתר MOOMA. מכיוון שהאתר כבר לא מתעדכן, גם ויקיפדיה העברית משמשת כמקור לנתונים. כמו כן, נעשה שימוש באלבומי הלהקות לקבלת מידע זה. לצערי, כל זה לא מספיק, ועד היום אני לא יודע מי היו חברים בשלישיית באופן זמני או בלהקת דרמה, למשל.

להקות צבאיות

לא יואמן עד כמה קשה להשיג מידע בנושא הזה. בשנת 2003, כשבסך הכול חיפשתי מידע אודות תוכניות של להקות צבאיות וחבריהן בשביל לסדר את אוסף השירים הפרטי של על המחשב, גיליתי שהמידע הזה כמעט ולא קיים ברשת. למזלי, חבר הפורום "קוליפון" התגלה כמומחה בעניין, וסיפק את רוב המידע כפי שמופיע באתר.

בשנת 2008 יצא ספרו של שמואליק טסלר "שירים במדים", הסוקר את היסטוריית הלהקות הצבאיות השונות. הספר השלים את המידע שהיה חסר באתר, אם כי גם לא עד הסוף. סביר להניח שלא על כל תוכנית של להקה צבאית יש באתר נתונים מלאים בנוגע לכל חברי אותה תכנית.

כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
שכנים טובים ברשת
תיבת כלים