מתכנתי אתרים? מחפשים עבודה?
אנחנו מחפשים מתכנתים שישלימו את העבודה על אתר פזמונט המחודש (האתר הזה כבר לא יתעדכן).
המעוניינים מוזמנים לפנות אלינו: morshem@gmail.com
בינתיים אתם מוזמנים ליהנות כאן ממצעדים שעוד לא עלו לאתר הזה.
יהודית רביץ
במצעדים השנתיים (קול ישראל) |
|
יהודית רביץ, זמרת, פזמונאית, מלחינה, מעבדת וחברת ההרכב הכבש השישה עשר.
תוכן העניינים |
במצעדים השנתיים
יהודית רביץ התחילה את דרכה במצעדים השנתיים בצורה הטובה ביותר שיכולה להיות. בשנת 1977 השתתפה בפסטיבל הזמר והפזמון עם השיר "סליחות", שאמנם הגיע למקום השביעי בלבד בפסטיבל, אך נבחר כ"שיר השנה" לשנת תשל"ז (1977).
בשנת 1978 שבה רביץ לבימת פסטיבל הזמר, הפעם עם השיר "מישהו", שהגיע למקום השישי בתחרות. באותה שנה הקליטה בדואט עם דני ליטני את השיר "לא טוב היות האדם לבדו", שנכלל באלבומו "יחס חם". שני השירים דורגו במצעד השנתי תשל"ח (1978), שבו הגיעה רביץ למקום השני בקטגוריית "זמרת השנה".
השירים "סליחות" ו"מישהו" נכללו באלבום הבכורה של רביץ, "יהודית רביץ", שיצא בשנת 1979. שני שירים נוספים מתוכו הגיעו למצעד השנתי תשל"ט (1979): "אהבה יומיומית", שהיה השיר הראשון במצעדים בלחנה של רביץ, ו"לקחת את ידי בידך", שהגיע למקום השישי במצעד. רביץ הגיעה למקום השלישי בקטגוריית "זמרת השנה" באותו מצעד. באותה שנה השתתפה רביץ במופע "הכבש השישה עשר", שמתוכו הצליח במצעדים השיר "גן סגור", שהגיע למקום השביעי במצעד.
בשנת 1980 יצא אלבומה של רביץ "גלוי ונעלם". להיט האלבום היה "ארבע לפנות בוקר", שרביץ הלחינה והשתתפה בעיבודו. השיר הגיע למקום התשיעי במצעד השנתי תשמ"א (1981). באותה שנה הגיעה רביץ למקום השני בקטגוריית "זמרת השנה".
בשנת 1982 הייתה רביץ בין מעבדי השירים של האלבום "עשרים וארבע שעות" של להקת בנזין. שלושה שירים מהאלבום הגיעו למצעדים השנתיים, ובהם "יום שישי", שנבחר כ"שיר השנה" לשנת תשמ"ב (1982). בשנת 1984 הקליט אושיק לוי את לחנה של רביץ לשיר "כמו בסרט", עבור אלבומו "לילות שרב".
בשנת 1987 יצא אלבומה של רביץ "באה מאהבה". ארבעה שירים מהאלבום הגיעו למצעדים השנתיים, שאת כולם הלחינה רביץ למילים של יענקל'ה רוטבליט. להיט האלבום היה "באה מאהבה", שנבחר כ"שיר השנה" לשנת תשמ"ז (1987). בשנה זו הגיעה רביץ למקום השני בקטגוריית "זמרת השנה". פרט ל"באה מאהבה" הצליחו במצעדים גם השירים "רחבת הריקודים", "סוף לסיפור" ו"שבתות וחגים". באותה תקופה הלחינה רביץ לירדנה ארזי את השיר "כשהצועני אוהב", שהגיע למקום החמישי במצעד השנתי תשמ"ז.
בשנת 1989 הפיקה רביץ את אלבומה של קורין אלאל "אנטארקטיקה". להיט האלבום היה "אנטארקטיקה", שהגיע למקום התשיעי במצעד השנתי תשמ"ט (1989). בשנת 1991 יצא אלבומה של רביץ "שם", שלא זכה להצלחה גדולה. שיר אחד מהאלבום הגיע למצעדים השנתיים, "אפריקה".
בשנת 1992 הפיק רביץ אלבום נוסף של קורין אלאל, "זן נדיר". מתוכו הצליח השיר "זן נדיר", שהגיע למקום התשיעי במצעד השנתי תשנ"ב (1992). לאלבומה של נורית גלרון "בתוך הסערות", שיצא בשנת 1993, הלחינה רביץ את השיר "תעתועי לילה". בסוף אותה שנה הוציאה רביץ את האלבום "ומאוד לא פשוט לחכות", שהורכב כולו משירי משוררים שהלחינה ועיבדה. שלושה שירים מהאלבום הגיעו למצעדים השנתיים, שהמצליח מהם היה השיר "תמונה" שהלחינה למילים של דליה רביקוביץ. שני שירים נוספים שהלחינה למילים של לאה גולדברג הגיעו למצעדים: "אני משם" ו"הגננים היום עצובים".
בשנת 1997 הוציאה רביץ את האלבום "איזו מין ילדה", שלא זכה להצלחה גדולה. שיר אחד מהאלבום הגיע למצעדים השנתיים, "איזו מין ילדה", שהיה השיר הראשון במצעדים שרביץ כתבה את מילותיו. בשנה זו הגיעה רביץ למקום השלישי בקטגוריית "זמרת השנה". בשנת 1998 הקליטה רביץ גרסה מחודשת לשירו של בעז שרעבי "הלוואי" במסגרת המופע "פעמוני היובל". גרסתה לשיר דורגה במצעד השנתי תשנ"ח (1998).
בשנת 2000 יצא אלבומה של רביץ "געגוע", שגם בעקבותיו הגיעה למקום השני בקטגוריית "זמרת השנה". להיט האלבום היה "געגוע", שכתבה והלחינה רביץ. השיר הגיע למקום העשירי במצעד השנתי תש"ס (2000). שיר נוסף מהאלבום שזכה להצלחה היה "בך לא נוגע".
בשנת 2001 הקליטה רביץ את השיר "כמו עפיפון" עבור אלבומו של דני סנדרסון "תולדות המים". בשנת 2005 הקליטה רביץ עם אהובה עוזרי במסגרת תכנית הטלוויזיה "מפגשיר" את השיר "האיש ההוא", שכתבה והלחינה עוזרי. השיר נכלל באלבום בונוס שצורף לאלבומה הבא של רביץ, "עיר קטנה", שיצא בשנת 2007. מאלבום זה הצליח השיר "כשתבוא אהבה".
שירים
אלבומים
- יהודית רביץ - 1979
- גלוי ונעלם - 1980
- באה מאהבה - 1987
- שם - 1990
- ומאוד לא פשוט לחכות - 1993
- איזו מין ילדה - 1997
- געגוע - 2000
- עיר קטנה - 2007
תארים וסגנויות
- זמרת השנה:
- מקום 2: תשל"ח (1978), תשמ"א (1981), תשמ"ז (1987), תש"ס (2000)
- מקום 3: תשל"ט (1979), תשנ"ז (1997)
ראו גם
קישורים חיצוניים
- יהודית רביץ באתר MOOMA
- יהודית רביץ בוויקיפדיה העברית