מתכנתי אתרים? מחפשים עבודה?
אנחנו מחפשים מתכנתים שישלימו את העבודה על אתר פזמונט המחודש (האתר הזה כבר לא יתעדכן).
המעוניינים מוזמנים לפנות אלינו: morshem@gmail.com

בינתיים אתם מוזמנים ליהנות כאן ממצעדים שעוד לא עלו לאתר הזה.

אריק איינשטיין

מתוך פזמונט
(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
שורה 3: שורה 3:
 
|שיר ראשון=1969
 
|שיר ראשון=1969
 
|שיר אחרון=2011
 
|שיר אחרון=2011
|מיקום שיא=2: [[למה לי לקחת ללב]], [[1970]]
+
|מיקום שיא=2: [[למה לי לקחת ללב]], {{1970}}
|שיא למצעד=2 ([[1971]], [[1976]], [[1978]], [[1999]], [[2001]])
+
|שיא למצעד=2: {{1971}}, {{1976}}, {{1978}}, {{1999}}, {{2001}}
 
}}
 
}}
 
'''אריק איינשטיין''' (3 בינואר 1939), זמר, פזמונאי ומעבד.
 
'''אריק איינשטיין''' (3 בינואר 1939), זמר, פזמונאי ומעבד.
  
 
==במצעדים השנתיים==
 
==במצעדים השנתיים==
אריק איינשטיין הוא מהמצליחים שבזמרים במצעדי הפזמונים השנתיים. אף על פי שמעולם לא זכה בתואר "[[זמר השנה]]" או ב"[[שיר השנה]]", הכניס איינשטיין בסך הכל 20 שירים שונים למצעדים השנתיים.
+
אריק איינשטיין הוא מהמצליחים שבזמרים במצעדי הפזמונים השנתיים. אף על פי שמעולם לא זכה בתואר "[[זמר השנה]]" או ב"[[שיר השנה]]", הכניס איינשטיין בסך הכול 21 שירים שונים למצעדים.
  
שירו הראשון של איינשטיין היה במצעד השנתי הראשון, של שנת [[תשכ"ט]]. איינשטיין השתתף באותה שנה ב[[פסטיבל הזמר והפזמון]] עם השיר "[[פראג]]", שלא זכה להצלחה בפסטיבל, אך כן הצליח במצעדים.
+
שירו הראשון של איינשטיין היה במצעד השנתי הראשון, של שנת {{תשכ"ט}}. איינשטיין השתתף באותה שנה ב[[פסטיבל הזמר והפזמון]] עם השיר "[[פראג]]", שלא זכה להצלחה בפסטיבל, אך כן הצליח במצעדים. השיר נכלל גם באלומו "[[פוזי]]", שיצא באותה שנה.
  
ב-1970 יצא האלבום "[[שבלול]]", אלבום משותף לאיינשטיין ול[[שלום חנוך]]. להיט האלבום היה "[[למה לי לקחת ללב]]" ששרו וכתבו השניים ביחד. השיר הגיע למקום השני במצעד השנתי [[תש"ל]], וזהו שירו המצליח ביותר של איינשטיין במצעדים.
+
בשנת 1970 יצא האלבום "[[שבלול]]", אלבום משותף לאיינשטיין ול[[שלום חנוך]]. להיט האלבום היה "[[למה לי לקחת ללב]]", ששרו וכתבו השניים ביחד. השיר הגיע למקום השני במצעד השנתי {{תש"ל}}, והוא שירו המצליח ביותר של איינשטיין במצעדים.
  
בסוף 1970 יצא אלבום משותף נוסף של איינשטיין וחנוך, "[[פלסטלינה]]", שמתוכו הצליח במצעדים הדואט של איינשטיין ו[[ג'וזי כץ]] "[[מה איתי]]". שיר נוסף של איינשטיין במצעד השנתי [[תשל"א]] היה "[[אני ואתה]]", מתוך אלבומו עם [[מיקי גבריאלוב]] "[[בדשא אצל אביגדור]]", שהגיע למקום השלישי במצעד.
+
בסוף 1970 יצא אלבום משותף נוסף של איינשטיין וחנוך, "[[פלסטלינה]]", שמתוכו הצליח במצעדים הדואט של איינשטיין ו[[ג'וזי כץ]] "[[מה איתי]]". שיר נוסף של איינשטיין שהגיע למצעד השנתי {{תשל"א}} היה "[[אני ואתה]]", מתוך אלבומו עם [[מיקי גבריאלוב]] "[[בדשא אצל אביגדור]]". השיר הגיע למקום השלישי במצעד.
  
ב-1972 יצא אלבומו של איינשטיין "[[יסמין]]", שמתוכו הצליח השיר "[[אימא אדמה]]". השיר הגיע למקום הרביעי במצעד השנתי [[תשל"ג]]. באותה שנה הגיע איינשטיין למקום השלישי בקטגוריית "זמר השנה".
+
בשנת 1972 יצא אלבומו של איינשטיין "[[יסמין]]", שמתוכו הצליח השיר "[[אימא אדמה]]". השיר הגיע למקום הרביעי במצעד השנתי {{תשל"ג}}. באותה שנה הגיע איינשטיין למקום השלישי בקטגוריית "זמר השנה".
  
למצעד השנתי [[תשל"ו]] הגיעו שני שירים של איינשטיין, משני אלבומים שונים; השיר "[[זו אותה האהבה]]" מהאלבום "[[האהבה פנים רבות לה]]" עם [[יוני רכטר]], והשיר "[[ערב מול הגלעד]]", מתוך האלבום "[[שירים]]" עם [[שם טוב לוי]]. גם בשנה זו הגיע איינשטיין למקום השלישי בקטגוריית "זמר השנה".
+
למצעד השנתי {{תשל"ו}} הגיעו שני שירים של איינשטיין, משני אלבומים שונים: השיר "[[זו אותה האהבה]]" מהאלבום המשותף של איינשטיין ו[[יוני רכטר]] "[[האהבה פנים רבות לה]]" והשיר "[[ערב מול הגלעד]]", מתוך אלבומם של איינשטיין ו[[שם טוב לוי]] "[[שירים]]". גם בשנה זו הגיע איינשטיין למקום השלישי בקטגוריית "זמר השנה".
  
ב-1977 הוציא איינשטיין את האלבום [[ארץ ישראל הישנה והטובה חלק ג']], שהורכב ברובו מגרסאות כיסוי לשירים עבריים ישנים. האלבום כלל שני שירים חדשים, שאחד מהם הפך במהרה לקלאסיקה של הזמר העברי: הלהיט "[[עטור מצחך זהב שחור]]" של [[אברהם חלפי]] ויוני רכטר. השיר הגיע למקום השלישי במצעד השנתי [[תשל"ח]]. במצעד זה הצליח שיר נוסף של איינשטיין, "[[סוס עץ]]" מתוך הסרט "[[סוסעץ]]". שני שירים אלו הספיקו לאיינשטיין להיות [[המבצע הבכיר]] של אותה שנה, וכמעט לזכות בתואר "זמר השנה", שאותו הפסיד ל[[צביקה פיק]].
+
בשנת 1977 הוציא איינשטיין את האלבום [[ארץ ישראל הישנה והטובה חלק ג']], שהורכב ברובו מגרסאות כיסוי לשירים עבריים ישנים. האלבום כלל שני שירים חדשים, שאחד מהם הפך במהרה לקלאסיקה של הזמר העברי: הלהיט "[[עטור מצחך זהב שחור]]" של [[אברהם חלפי]] ויוני רכטר. השיר הגיע למקום השלישי במצעד השנתי {{תשל"ח}}. במצעד זה הצליח שיר נוסף של איינשטיין, "[[סוס עץ]]", שאותו הקליט עבור הסרט "[[סוסעץ]]". שני שירים אלו הספיקו לאיינשטיין להיות "[[המבצע הבכיר]]" של אותו מצעד, וכמעט לזכות בתואר "זמר השנה", שאותו הפסיד ל[[צביקה פיק]].
  
ב-1980 יצא אלבומו של איינשטיין "[[חמוש במשקפיים]]", שמתוכו הצליח השיר "[[היא יושבה לחלון]]" שהלחין מיקי גבריאלוב למילים של [[חיים נחמן ביאליק]]. לאחר מכן הוציא איינשטיין שני אלבומים במשותף עם [[יצחק קלפטר]], שמאחד מהם, "[[יושב על הגדר (אלבום)|יושב על הגדר]]", הצליח שיר הנושא "[[יושב על הגדר]]". השיר הגיע למקום הרביעי במצעד השנתי [[תשמ"ג]].
+
בשנת 1980 יצא אלבומו של איינשטיין "[[חמוש במשקפיים]]". מתוכו הצליח השיר "[[היא יושבה לחלון]]", שהלחין מיקי גבריאלוב למילים של [[חיים נחמן ביאליק]]. לאחר מכן הוציא איינשטיין שני אלבומים במשותף עם [[יצחק קלפטר]], שמאחד מהם, "[[יושב על הגדר (אלבום)|יושב על הגדר]]", הצליח שיר הנושא, "[[יושב על הגדר]]". השיר הגיע למקום הרביעי במצעד השנתי {{תשמ"ג}}.
  
ב-1984 הוציא איינשטיין אלבום נוסף בסדרת אלבומי "ארץ ישראל הישנה והטובה", הפעם "[[ארץ ישראל הישנה והטובה ה' נוסטלגיה]]". מתוך אלבום זה הצליח השיר "[[עוד ניפגש]]". ב-1987 חזר איינשטיין לשתף פעולה עם מיקי גבריאלוב, והוציא את האלבום "[[אוהב להיות בבית (אלבום)|אוהב להיות בבית]]", שמתוכו הצליח שיר הנושא "[[אוהב להיות בבית]]".
+
בשנת 1984 הוציא איינשטיין אלבום נוסף בסדרת אלבומי "ארץ ישראל הישנה והטובה", הפעם "[[ארץ ישראל הישנה והטובה ה' נוסטלגיה]]". מתוך אלבום זה הצליח השיר "[[עוד ניפגש]]". בשנת 1987 חזר איינשטיין לשתף פעולה עם מיקי גבריאלוב, והוציא את האלבום "[[אוהב להיות בבית (אלבום)|אוהב להיות בבית]]", שמתוכו הצליח שיר הנושא, "[[אוהב להיות בבית]]".
  
איינשטיין שב למצעדים השנתיים רק כעבור שבע שנים, עם השיר "[[לבכות לך]]" שהגיע למצעד השנתי [[תשל"ד]]. השיר נכלל באלבומו "[[יש בי אהבה]]" שיצא ב-1995, ומתוכו הצליח גם השיר "[[בגללך]]". בשנת [[תשל"ה]] הגיע איינשטיין למקום השלישי בקטגוריית "זמר השנה".
+
איינשטיין שב למצעדים השנתיים רק כעבור שבע שנים, עם השיר "[[לבכות לך]]", שהגיע למצעד השנתי {{תשל"ד}}. השיר נכלל באלבומו "[[יש בי אהבה]]", שיצא בשנת 1995, ומתוכו הצליח גם השיר "[[בגללך]]". בשנת {{תשל"ה}} הגיע איינשטיין למקום השלישי בקטגוריית "זמר השנה".
  
ב-1999 שב איינשטייין לשתף פעולה עם [[שלום חנוך]], באלבומם המשותף "[[מוסקט]]". זהו אלבומו היחיד של איינשטיין שמתוכו הגיעו שלושה שירים למצעדים השנתיים: "[[כל אחד רוצה]]", "[[שמור על עצמך]]" ו"[[גיטרה וכינור]]".
+
בשנת 1999 שב איינשטייין לשתף פעולה עם [[שלום חנוך]], באלבומם המשותף "[[מוסקט]]". זהו אלבומו היחיד של איינשטיין שמתוכו הגיעו שלושה שירים למצעדים השנתיים: "[[כל אחד רוצה]]", "[[שמור על עצמך]]" ו"[[גיטרה וכינור]]".
  
בשנת 2000 התארח איינשטיין באלבומו של [[אביב גפן]] "[[יומן מסע (אלבום)|יומן מסע]]" ושר יחד איתו בדואט את השיר "[[יומן מסע]]". השיר הגיע למצעד השנתי [[תשס"א]], שבו נכלל שיר נוסף של איינשטיין: גרסתו עם שלום חנוך לשיר "[[אגדת דשא]]". זהו השיר היחיד במצעדים השנתיים שבו איינשטיין השתתף גם בעיבוד.
+
בשנת 2000 התארח איינשטיין באלבומו של [[אביב גפן]] "[[יומן מסע (אלבום)|יומן מסע]]", ושר בדואט עם גפן את השיר "[[יומן מסע]]". השיר הגיע למצעד השנתי {{תשס"א}}, שבו נכלל שיר נוסף של איינשטיין: גרסתו עם שלום חנוך לשיר "[[אגדת דשא]]". זהו השיר היחיד במצעדים השנתיים שבו איינשטיין השתתף גם בעיבוד.
  
איינשטיין שב למצעדים השנתיים כעבור 10 שנים, כשהוציא בשנת 2011 אלבום אוסף בשם "[[שר יצחק קלפטר]]", המסכם את שיתוף הפעולה בינו לבין [[יצחק קלפטר]]. עבור האלבום הקליט איינשטיין גרסה מחודשת לשירו של קלפטר "[[צליל מכוון]]", שהגיעה למצעד השנתי [[תשע"א]].
+
איינשטיין שב למצעדים השנתיים כעבור 10 שנים, כשהוציא בשנת 2011 אלבום אוסף בשם "[[שר יצחק קלפטר]]", המסכם את שיתוף הפעולה בינו לבין [[יצחק קלפטר]]. עבור האלבום הקליט איינשטיין גרסה מחודשת לשירו של קלפטר "[[צליל מכוון]]", שהגיעה למצעד השנתי {{תשע"א}}.
  
 
==שירים==
 
==שירים==
שורה 246: שורה 246:
 
==סגנויות==
 
==סגנויות==
 
* '''[[זמר השנה]]''':
 
* '''[[זמר השנה]]''':
** מקום 2: [[1978]]
+
** מקום 2: {{1978}}
** מקום 3: [[1973]], [[1976]], [[1995]]
+
** מקום 3: {{1973}}, {{1976}}, {{1995}}
  
 
* '''[[המבצע הבכיר]]''':
 
* '''[[המבצע הבכיר]]''':
** [[1978]]
+
** {{1978}}
  
 
==ראו גם==
 
==ראו גם==

גרסה מתאריך 13:27, 9 בדצמבר 2011

במצעדים השנתיים (קול ישראל)

אריק איינשטיין (3 בינואר 1939), זמר, פזמונאי ומעבד.

תוכן העניינים

במצעדים השנתיים

אריק איינשטיין הוא מהמצליחים שבזמרים במצעדי הפזמונים השנתיים. אף על פי שמעולם לא זכה בתואר "זמר השנה" או ב"שיר השנה", הכניס איינשטיין בסך הכול 21 שירים שונים למצעדים.

שירו הראשון של איינשטיין היה במצעד השנתי הראשון, של שנת תשכ"ט (1969). איינשטיין השתתף באותה שנה בפסטיבל הזמר והפזמון עם השיר "פראג", שלא זכה להצלחה בפסטיבל, אך כן הצליח במצעדים. השיר נכלל גם באלומו "פוזי", שיצא באותה שנה.

בשנת 1970 יצא האלבום "שבלול", אלבום משותף לאיינשטיין ולשלום חנוך. להיט האלבום היה "למה לי לקחת ללב", ששרו וכתבו השניים ביחד. השיר הגיע למקום השני במצעד השנתי תש"ל (1970), והוא שירו המצליח ביותר של איינשטיין במצעדים.

בסוף 1970 יצא אלבום משותף נוסף של איינשטיין וחנוך, "פלסטלינה", שמתוכו הצליח במצעדים הדואט של איינשטיין וג'וזי כץ "מה איתי". שיר נוסף של איינשטיין שהגיע למצעד השנתי תשל"א (1971) היה "אני ואתה", מתוך אלבומו עם מיקי גבריאלוב "בדשא אצל אביגדור". השיר הגיע למקום השלישי במצעד.

בשנת 1972 יצא אלבומו של איינשטיין "יסמין", שמתוכו הצליח השיר "אימא אדמה". השיר הגיע למקום הרביעי במצעד השנתי תשל"ג (1973). באותה שנה הגיע איינשטיין למקום השלישי בקטגוריית "זמר השנה".

למצעד השנתי תשל"ו (1976) הגיעו שני שירים של איינשטיין, משני אלבומים שונים: השיר "זו אותה האהבה" מהאלבום המשותף של איינשטיין ויוני רכטר "האהבה פנים רבות לה" והשיר "ערב מול הגלעד", מתוך אלבומם של איינשטיין ושם טוב לוי "שירים". גם בשנה זו הגיע איינשטיין למקום השלישי בקטגוריית "זמר השנה".

בשנת 1977 הוציא איינשטיין את האלבום ארץ ישראל הישנה והטובה חלק ג', שהורכב ברובו מגרסאות כיסוי לשירים עבריים ישנים. האלבום כלל שני שירים חדשים, שאחד מהם הפך במהרה לקלאסיקה של הזמר העברי: הלהיט "עטור מצחך זהב שחור" של אברהם חלפי ויוני רכטר. השיר הגיע למקום השלישי במצעד השנתי תשל"ח (1978). במצעד זה הצליח שיר נוסף של איינשטיין, "סוס עץ", שאותו הקליט עבור הסרט "סוסעץ". שני שירים אלו הספיקו לאיינשטיין להיות "המבצע הבכיר" של אותו מצעד, וכמעט לזכות בתואר "זמר השנה", שאותו הפסיד לצביקה פיק.

בשנת 1980 יצא אלבומו של איינשטיין "חמוש במשקפיים". מתוכו הצליח השיר "היא יושבה לחלון", שהלחין מיקי גבריאלוב למילים של חיים נחמן ביאליק. לאחר מכן הוציא איינשטיין שני אלבומים במשותף עם יצחק קלפטר, שמאחד מהם, "יושב על הגדר", הצליח שיר הנושא, "יושב על הגדר". השיר הגיע למקום הרביעי במצעד השנתי תשמ"ג (1983).

בשנת 1984 הוציא איינשטיין אלבום נוסף בסדרת אלבומי "ארץ ישראל הישנה והטובה", הפעם "ארץ ישראל הישנה והטובה ה' נוסטלגיה". מתוך אלבום זה הצליח השיר "עוד ניפגש". בשנת 1987 חזר איינשטיין לשתף פעולה עם מיקי גבריאלוב, והוציא את האלבום "אוהב להיות בבית", שמתוכו הצליח שיר הנושא, "אוהב להיות בבית".

איינשטיין שב למצעדים השנתיים רק כעבור שבע שנים, עם השיר "לבכות לך", שהגיע למצעד השנתי תשל"ד (1974). השיר נכלל באלבומו "יש בי אהבה", שיצא בשנת 1995, ומתוכו הצליח גם השיר "בגללך". בשנת תשל"ה (1975) הגיע איינשטיין למקום השלישי בקטגוריית "זמר השנה".

בשנת 1999 שב איינשטייין לשתף פעולה עם שלום חנוך, באלבומם המשותף "מוסקט". זהו אלבומו היחיד של איינשטיין שמתוכו הגיעו שלושה שירים למצעדים השנתיים: "כל אחד רוצה", "שמור על עצמך" ו"גיטרה וכינור".

בשנת 2000 התארח איינשטיין באלבומו של אביב גפן "יומן מסע", ושר בדואט עם גפן את השיר "יומן מסע". השיר הגיע למצעד השנתי תשס"א (2001), שבו נכלל שיר נוסף של איינשטיין: גרסתו עם שלום חנוך לשיר "אגדת דשא". זהו השיר היחיד במצעדים השנתיים שבו איינשטיין השתתף גם בעיבוד.

איינשטיין שב למצעדים השנתיים כעבור 10 שנים, כשהוציא בשנת 2011 אלבום אוסף בשם "שר יצחק קלפטר", המסכם את שיתוף הפעולה בינו לבין יצחק קלפטר. עבור האלבום הקליט איינשטיין גרסה מחודשת לשירו של קלפטר "צליל מכוון", שהגיעה למצעד השנתי תשע"א (2011).

שירים

שנה מקום שיר ביצוע קרדיט
תשכ"ט (1969) 13 פראג אריק איינשטיין זמר
תש"ל (1970) 2 למה לי לקחת ללב אריק איינשטיין ושלום חנוך זמר, פזמונאי
תשל"א (1971) 12 מה איתי אריק איינשטיין וג'וזי כץ זמר, פזמונאי
תשל"א (1971) 3 אני ואתה אריק איינשטיין זמר, פזמונאי
תשל"ג (1973) 4 אימא אדמה אריק איינשטיין זמר
תשל"ו (1976) 22 ערב מול הגלעד אריק איינשטיין זמר
תשל"ו (1976) 10 זו אותה האהבה אריק איינשטיין זמר, פזמונאי
תשל"ח (1978) 12 סוס עץ אריק איינשטיין זמר
תשל"ח (1978) 3 עטור מצחך זהב שחור אריק איינשטיין זמר
תשמ"א (1981) 13 היא יושבה לחלון אריק איינשטיין זמר
תשמ"ג (1983) 4 יושב על הגדר אריק איינשטיין זמר, פזמונאי
תשמ"ד (1984) 33 עוד ניפגש אריק איינשטיין זמר, פזמונאי
תשמ"ז (1987) 35 אוהב להיות בבית אריק איינשטיין זמר, פזמונאי
תשנ"ד (1994) 12 לבכות לך אריק איינשטיין זמר
תשנ"ה (1995) 12 בגללך אריק איינשטיין זמר
תשנ"ט (1999) 33 שמור על עצמך אריק איינשטיין ושלום חנוך זמר, פזמונאי
תשנ"ט (1999) 26 כל אחד רוצה אריק איינשטיין ושלום חנוך זמר
תש"ס (2000) 32 גיטרה וכינור אריק איינשטיין ושלום חנוך זמר
תשס"א (2001) 18 אגדת דשא אריק איינשטיין ושלום חנוך זמר, מעבד
תשס"א (2001) 13 יומן מסע אביב גפן ואריק איינשטיין זמר
תשע"א (2011) 36 צליל מכוון אריק איינשטיין זמר

אלבומים

סגנויות

ראו גם

קישורים חיצוניים

כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
שכנים טובים ברשת
תיבת כלים
שגיאת בסיס נתונים – פזמונט

מתכנתי אתרים? מחפשים עבודה?
אנחנו מחפשים מתכנתים שישלימו את העבודה על אתר פזמונט המחודש (האתר הזה כבר לא יתעדכן).
המעוניינים מוזמנים לפנות אלינו: morshem@gmail.com

בינתיים אתם מוזמנים ליהנות כאן ממצעדים שעוד לא עלו לאתר הזה.

שגיאת בסיס נתונים

קפיצה אל: ניווט, חיפוש
אירעה שגיאת תחביר בשאילתה לבסיס הנתונים. שגיאה זו עלולה להעיד על באג בתוכנה. השאילתה האחרונה שבוצעה לבסיס הנתונים הייתה:
(שאילתת ה־SQL מוסתרת)
מתוך הפונקציה "". בסיס הנתונים החזיר את השגיאה "5: database is locked".
כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
שכנים טובים ברשת
תיבת כלים