האתר המיושן הזה כבר לא יתעדכן. תודה ולהתראות. ראו גם מצעדים שלא עלו לאתר כאן.

אלברט פיאמנטה

מתוך פזמונט
(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
שורה 3: שורה 3:
 
|שיר ראשון=1971
 
|שיר ראשון=1971
 
|שיר אחרון=1984
 
|שיר אחרון=1984
|מיקום שיא=2: [[חייך וחיי]], [[1972]]
+
|מיקום שיא=2: [[חייך וחיי]], {{1972}}
|שיא למצעד=6 ([[1972]])
+
|שיא למצעד=6: {{1972}}
 
}}
 
}}
 
'''אלברט פיאמנטה''' (נולד ב-1938), מעבד.
 
'''אלברט פיאמנטה''' (נולד ב-1938), מעבד.
  
 
==במצעדים השנתיים==
 
==במצעדים השנתיים==
המעבד המוזיקלי אלברט פיאמנטה זכה לעיקר הצלחתו בתחילת בשנות השבעים של המאה העשרים. השירים הראשונים בעיבודו שהגיעו למצעדים השנתיים היו בשנת [[תשל"א]]: "[[אליק השחף שלי]]" של [[אושיק לוי]] ו"[[לך איתה]]" של [[אילנה רובינא]] שהגיע למקום השמיני.
+
המעבד המוזיקלי אלברט פיאמנטה זכה לעיקר הצלחתו בתחילת בשנות השבעים של המאה העשרים. השירים הראשונים בעיבודו שהגיעו למצעדים השנתיים היו בשנת {{תשל"א}}: "[[אליק השחף שלי]]" שעיבד ל[[אושיק לוי]] ו"[[לך איתה]]" שעיבד ל[[אילנה רובינא]]. השיר "לך איתה" הגיע למקום השמיני במצעד.
  
לשיאו הגיע פיאמנטה בשנת [[תשל"ב]], אז נכללו במצעד השנתי שישה שירים בעיבודו, שהקנו לו את מעמד [[המעבד הבכיר]] ו[[האמן הבכיר]] של השנה. שירו המצליח ביותר באותה שנה היה "[[חייך וחיי]]" שאיתו התחרה [[בעז שרעבי]] ב[[פסטיבל הזמר והפזמון]] של אותה שנה. השיר הגיע למקום השני הן בפסטיבל והן במצעד השנתי, והוא שירו המצליח ביותר של פיאמנטה במצעדים. שלושה שירים נוספים בעיבודו באותה שנה היו בביצועו של [[שלמה ארצי]], ובהם "[[אל תשאל ילד]]" שהגיע למקום החמישי במצעד. גם שיריו של ארצי "[[דרך שתי נקודות]]" ו"[[השיר על ארץ סיני]]" זכו להצלחה. את ששת השירים של פיאמנטה באותה שנה השלימו שני שירים שעיבד ל[[אילנית]]: "[[פעם לאהוב]]" ו"[[לאורך השדרה שאין בה איש]]" שהגיע למקום השביעי במצעד.
+
לשיאו הגיע פיאמנטה בשנת {{תשל"ב}}, שבה נכללו במצעד השנתי שישה שירים בעיבודו, שהקנו לו את מעמד "[[המעבד הבכיר]]" ו"[[האמן הבכיר]]" של המצעד. שירו המצליח ביותר באותה שנה היה "[[חייך וחיי]]", שאתו התחרה [[בעז שרעבי]] ב[[פסטיבל הזמר והפזמון]] של אותה שנה. השיר הגיע למקום השני הן בפסטיבל והן במצעד השנתי, והוא שירו המצליח ביותר של פיאמנטה במצעדים. שלושה שירים נוספים בעיבודו באותה שנה היו בביצועו של [[שלמה ארצי]], ובהם "[[אל תשאל ילד]]", שהגיע למקום החמישי במצעד. גם שיריו של ארצי "[[דרך שתי נקודות]]" ו"[[השיר על ארץ סיני]]" זכו להצלחה. את ששת השירים של פיאמנטה באותה שנה השלימו שני שירים שעיבד ל[[אילנית]]: "[[פעם לאהוב]]" ו"[[לאורך השדרה שאין בה איש]]", שהגיע למקום השביעי במצעד.
  
שיתוף הפעולה של פיאמנטה עם שלמה ארצי נמשך ב-1973, אז עיבד את שירו "[[אומרים ישנה ארץ (שלמה ארצי)|אומרים ישנה ארץ]]". באותה שנה עיבד את שירי הסרט "[[נורית (סרט)|נורית]]", שמתוכו הצליח השיר "[[קרוב רחוק]]" בביצוע [[ששי קשת]] ו[[נירה גל]].
+
שיתוף הפעולה של פיאמנטה עם שלמה ארצי נמשך בשנת 1973, אז עיבד את שירו "[[אומרים ישנה ארץ (שלמה ארצי)|אומרים ישנה ארץ]]". באותה שנה עיבד את שירי הסרט "[[נורית (סרט)|נורית]]", שמתוכו הצליח השיר "[[קרוב רחוק]]" בביצוע [[ששי קשת]] ו[[נירה גל]].
  
למצעד השנתי [[תשל"ד]] הגיעו שני שירים של פיאמנטה בביצועו של [[יגאל בשן]]: "[[לקראת שבת]]" שזכה ב[[פסטיבל הזמר המזרחי]] של אותה שנה ו"[[קפה אצל ברטה]]", שהגיע למקום השישי במצעד.
+
למצעד השנתי {{תשל"ד}} הגיעו שני שירים של פיאמנטה בביצועו של [[יגאל בשן]]: "[[לקראת שבת]]", שאתו זכה בשן ב[[פסטיבל הזמר המזרחי]] של אותה שנה, ו"[[קפה אצל ברטה]]", שהגיע למקום השישי במצעד.
  
פיאמנטה שב מאז למצעדים השנתיים רק פעם אחת, כשעיבד את שירו של [[אבנר גדסי]] "[[נערה מספרד]]" ב-1984.
+
פיאמנטה שב מאז למצעדים השנתיים רק פעם אחת, כשעיבד את שירו של [[אבנר גדסי]] "[[נערה מספרד]]" בשנת 1984.
  
 
==שירים==
 
==שירים==
שורה 128: שורה 128:
 
==תארים==
 
==תארים==
 
* '''[[המעבד הבכיר]]''':
 
* '''[[המעבד הבכיר]]''':
** [[1972]]
+
** {{1972}}
  
 
* '''[[האמן הבכיר]]''':
 
* '''[[האמן הבכיר]]''':
** [[1972]]
+
** {{1972}}
  
 
==קישורים חיצוניים==
 
==קישורים חיצוניים==

גרסה מתאריך 10:05, 3 בדצמבר 2011

במצעדים השנתיים (קול ישראל)

אלברט פיאמנטה (נולד ב-1938), מעבד.

תוכן העניינים

במצעדים השנתיים

המעבד המוזיקלי אלברט פיאמנטה זכה לעיקר הצלחתו בתחילת בשנות השבעים של המאה העשרים. השירים הראשונים בעיבודו שהגיעו למצעדים השנתיים היו בשנת תשל"א (1971): "אליק השחף שלי" שעיבד לאושיק לוי ו"לך איתה" שעיבד לאילנה רובינא. השיר "לך איתה" הגיע למקום השמיני במצעד.

לשיאו הגיע פיאמנטה בשנת תשל"ב (1972), שבה נכללו במצעד השנתי שישה שירים בעיבודו, שהקנו לו את מעמד "המעבד הבכיר" ו"האמן הבכיר" של המצעד. שירו המצליח ביותר באותה שנה היה "חייך וחיי", שאתו התחרה בעז שרעבי בפסטיבל הזמר והפזמון של אותה שנה. השיר הגיע למקום השני הן בפסטיבל והן במצעד השנתי, והוא שירו המצליח ביותר של פיאמנטה במצעדים. שלושה שירים נוספים בעיבודו באותה שנה היו בביצועו של שלמה ארצי, ובהם "אל תשאל ילד", שהגיע למקום החמישי במצעד. גם שיריו של ארצי "דרך שתי נקודות" ו"השיר על ארץ סיני" זכו להצלחה. את ששת השירים של פיאמנטה באותה שנה השלימו שני שירים שעיבד לאילנית: "פעם לאהוב" ו"לאורך השדרה שאין בה איש", שהגיע למקום השביעי במצעד.

שיתוף הפעולה של פיאמנטה עם שלמה ארצי נמשך בשנת 1973, אז עיבד את שירו "אומרים ישנה ארץ". באותה שנה עיבד את שירי הסרט "נורית", שמתוכו הצליח השיר "קרוב רחוק" בביצוע ששי קשת ונירה גל.

למצעד השנתי תשל"ד (1974) הגיעו שני שירים של פיאמנטה בביצועו של יגאל בשן: "לקראת שבת", שאתו זכה בשן בפסטיבל הזמר המזרחי של אותה שנה, ו"קפה אצל ברטה", שהגיע למקום השישי במצעד.

פיאמנטה שב מאז למצעדים השנתיים רק פעם אחת, כשעיבד את שירו של אבנר גדסי "נערה מספרד" בשנת 1984.

שירים

שנה מקום שיר ביצוע
תשל"א (1971) 17 אליק השחף שלי אושיק לוי
תשל"א (1971) 8 לך איתה אילנה רובינא
תשל"ב (1972) 22 דרך שתי נקודות שלמה ארצי
תשל"ב (1972) 14 השיר על ארץ סיני שלמה ארצי
תשל"ב (1972) 12 פעם לאהוב אילנית
תשל"ב (1972) 7 לאורך השדרה שאין בה איש אילנית
תשל"ב (1972) 5 אל תשאל ילד שלמה ארצי
תשל"ב (1972) 2 חייך וחיי בעז שרעבי
תשל"ג (1973) 23 אומרים ישנה ארץ שלמה ארצי
תשל"ג (1973) 22 קרוב רחוק ששי קשת ונירה גל
תשל"ד (1974) 11 לקראת שבת יגאל בשן
תשל"ד (1974) 6 קפה אצל ברטה יגאל בשן
תשמ"ד (1984) 18 נערה מספרד אבנר גדסי

תארים

קישורים חיצוניים

כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
שכנים טובים ברשת
תיבת כלים